magdireceptek

Cukkinis-kaukukkfüves pestós trikolor farfalle, bazsalikomos paradicsomsalátával + provance-i rakott tészta

Tíz perces ebéd, ami azért készült, hogy drága férjem korán indulva tudjon magával vinni ebédet, mert csak késő éjszaka ér  haza.  
Kifőztem a trikolor tésztát (Lidl-ben vettem, spenótos-répás durumtészta, és ugyanannyiba került, mint a sima, egyszínű:), közben cukkinikarikát és póréhagymakarikát vízen pároltam, majd tettem bele olívaolajat, kakukkfüvet, rozmaringot,  sót; és miután elfőtt a víz, fekete olivát és pestót is. És máris készen volt a friss ebéd, bazsalikomos paradicsomsaláta készült hozzá. (Olívaolaj+citromlé+összevágott bazsalikom+fokhagyma+só –>ez lett ráöntve a paradicsomra.)

A provance-i rakott tésztához direkt több tésztát főztem, amihez készítettem zöldségpörköltet is (hagymát vízen pároltam, majd erre került majoranna, gabonakolbász, pirospaprika, rozmaring, kakukkfű és a zöldségek: kukorica, répa, borsó, zöldbab, spárga. Megpároltam, és amikor majdnem készen volt, kevés liszttel besűrítettem. Í tésztát így raktam meg:
– olajozott tepsibe tettem tésztát, majd a zöldségpörkölt felét, majd növényi tejfölt, póréhagymakarikákat, friss kakukkfüvet és rozmaringot, olajat, majd ismét tésztát, pörköltet, növényi tejfölt, és morzsát, paradicsomkarikát, szezámmagot. Sajnos elfogyott, mielőtt fotóztunk volna.

Ezeket olvastad már?

Medvehagymás kölesvaj

Tegnap az egészségnapon A tavasz ízei árusításakor kis kóstolóval kedveskedtünk a vevőknek. Ezt a kölesvajat Nagy Zsuzsa készítette, a könyvbeli...

Nyári babgulyás

Most, hogy kicsi enyhébb az idő, babgulyást készítettem. Mivel nincsen fenn még a receptje, megosztom. 🙂  Hozzávalók: 20 dkg bab...

Vegan „turos taska”

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt10 dkg kókuszzsír2,5 dkg élesztő2 dl rizstej3 ek. eritritol1 ek. barna nádcukor1 mk. só—15 dkg köles5 dl...