magdireceptek

Cukkinis-kaukukkfüves pestós trikolor farfalle, bazsalikomos paradicsomsalátával + provance-i rakott tészta

Tíz perces ebéd, ami azért készült, hogy drága férjem korán indulva tudjon magával vinni ebédet, mert csak késő éjszaka ér  haza.  
Kifőztem a trikolor tésztát (Lidl-ben vettem, spenótos-répás durumtészta, és ugyanannyiba került, mint a sima, egyszínű:), közben cukkinikarikát és póréhagymakarikát vízen pároltam, majd tettem bele olívaolajat, kakukkfüvet, rozmaringot,  sót; és miután elfőtt a víz, fekete olivát és pestót is. És máris készen volt a friss ebéd, bazsalikomos paradicsomsaláta készült hozzá. (Olívaolaj+citromlé+összevágott bazsalikom+fokhagyma+só –>ez lett ráöntve a paradicsomra.)

A provance-i rakott tésztához direkt több tésztát főztem, amihez készítettem zöldségpörköltet is (hagymát vízen pároltam, majd erre került majoranna, gabonakolbász, pirospaprika, rozmaring, kakukkfű és a zöldségek: kukorica, répa, borsó, zöldbab, spárga. Megpároltam, és amikor majdnem készen volt, kevés liszttel besűrítettem. Í tésztát így raktam meg:
– olajozott tepsibe tettem tésztát, majd a zöldségpörkölt felét, majd növényi tejfölt, póréhagymakarikákat, friss kakukkfüvet és rozmaringot, olajat, majd ismét tésztát, pörköltet, növényi tejfölt, és morzsát, paradicsomkarikát, szezámmagot. Sajnos elfogyott, mielőtt fotóztunk volna.

Ezeket olvastad már?

Sütőtök krémleves

Hozzávalók: 1 kg sütőtök – magozva, hámozva 4 ek. 4 szűz olaj mix   1 fej vöröshagyma 2  tk. himalaya...

Narancsos-mákos kölespuding

Hozzávalók: 50 dkg köles ½ liter rizstej 25 dkg kék mák, darálva  vanília, 1 bio narancs héja, rizsszirup – ízlés...

Babonéz

Íme, a megígért babonéz recept, amelyet itt találtam még pár hónapja, és azóta előszeretettel készítem.  Sajnos, mivel rákerült a céklasalátára,...