magdireceptek

Variációk káposztára. Káposztás sztrapacska

Ismét káposzta…Lassan adagolom…:) Ezt a receptet egy kedves berceli ismerősömtől, Györgyitől tanultam. Sztrapacskát egyébként is szoktam (ritkán) készíteni, de káposztával nála ettünk először. Egy picit változtattam a recepten.

Hozzávalók: 

500 g meghámozott burgonya,
kb 250 g liszt – fele finomliszt, fele zabpehelyliszt (ez utóbbi a tojást pótolja),
só,
ha szükséges, kis víz.

Elkészítés:


Kis lyukú reszelőn lereszelem a meghámozott, nyers krumplit, és kinyomkodom a levét, hozzáadom a liszteket, sót, a nokedlinél keményebb legyen a tészta – tehetünk még bele lisztet, ha szükséges, vagy vizet (ez a krumpli levétől függ). 
Forraljunk vizet, és nokedliszaggatóval szaggassuk bele a masszát a forrásban lévő sós vízbe. Addig főzzük, amíg a krumpli nem főtt meg benne – kóstolgassuk közben.
Majd pároljuk meg a káposztát és hagymát – kis vizen, a végén tegyünk bele pár csepp olajat, és ebbe forgassuk bele a megfőtt sztrapacskát. A végén még tepsiben össze is süthetjük. Nagyon finom 🙂 Képek később jönnek 🙂

Ezeket olvastad már?

Sárgarépa-csicseriborsó fasírt

vega_pokemontrainer4000

Ma petrezselymes újkrumplit készítettem rántott brokkolival, cukkinivel, salátával. De Fanni mostanában nem szereti a rántottakat (vagyis ha belegondolok, soha nem...

Mandulás-szilvás kígyórétes

vega_pokemontrainer4000

Ma készült ez a csemege, miután kaptunk ajándékba egy-két kg szilvát. Hozzávalók: 60 dkg liszt (40-20 %-ban a fehér-teljes kiőrlésű),2,5...

Kókuszjoghurtos pohárkrém

Magdi

A gyerekeink nagyon szeretik a gyümölcsöket, a joghurtot, de a müzlivel hadilábon állnak. A bolti cukrozott müzliket nem is adnám...