magdireceptek

Kesudió palacsinta

Palacsinta, ami gluténmentes, habkönnyű és nagyon finom! A kesudiót és a rizslisztet szintén a Naturpiactól kaptuk.

Hozzávalók:

12 dkg kesudió
1 bögre (2,5 dl) rizsliszt
1 ek. méz
2 ek. stevia por
kb. 2 csésze víz
1,5 csipet só
1 ek. kókuszzsír
1 tk. kurkuma

Elkészítés:

A hozzávalókat kelyhes mixerbe tesszük (először a kesudiót, majd a vizet, lisztet, kókuszzsírt és mézet), és homogén tésztát készítünk. Olajjal kikent tepsiben hagyományos módon megsütjük.

Ezeket olvastad már?

Édesköményes zellekrémleves

Zellerkrémlevesről már írtam , most azért teszem ismételten, mert egy kicsit módosított recepttel készült ma. Egy vöröshagymát, egy nagy zellert, egy...

Mákos-körtés-karobos árpa

Finom reggeli csemege. 🙂 Hozzávalók: 25 dkg árpakb.1/2 l kukoricatej 2-3 ek. nyírfacukor 1 tk.vaníliapor1 citrom héja1 bögre darált mák2...

Rizsmajonézes saláta

Kittinél olvastam a rizsmajonézről, tudtam, hogy ki kell próbálnom. 🙂  Hozzávalók: A rizsmajonézhez: 2 dl főtt barnarizs2 dl növényi tej...