magdireceptek

Palóc főzelék :-)

Nagyon szeretjük a palóclevest: jó sok répával, krumplival, zöldbabbal és kaporral, kevés gabonakolbásszal. Így arra gondoltam, mi lenne, ha most főzelékként ennénk hasonlót. Így született meg az ötlet.

Hozzávalók:

1 kg zöldbab (még házi, a mélyhűtőnkből)
2 közepes krumpli
1 fej hagyma
pirospaprika, só, kapor, köménymag
3 ek. liszt
1/2 natúr tofu
2 ek. olaj 
kevés gabonakolbász

Elkészítés:

A hagymát kevés vízen megpároljuk. Majd rátesszük a zöldbabot és a meghámozott, kockákra vágott krumplit. Sóval és köménymaggal ízesítjük, és puhulásig főzzük. Eközben a tofut kevés vízzel összeturmixoljuk, meglocsoljuk olajjal, és belekeverjük a lisztet. A főzelékalaphoz hozzáadjuk a gabonakolbászt, pirospaprikát, kaprot és a tofus habarást. Összefőzzük, és lezárjuk.

Ezeket olvastad már?

Zeller-karalábé raguleves

Hétvégén kaptunk apósoméktól finom zellert és karalábét a békés megyei kertből (a karalábé a fólia alól került hozzánk:).  Így ma...

Rukkolás zöldségfasírt

Nagyon finom fasírt, a mai spenót és hagymás krumpli kiegészítője volt. Hozzávalók: 35 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, azonos...

Visszatérés

Kedves Olvasóink! Hosszas (őszi és téli) szünet után (amelynek több oka is volt) ismét a fedélzeten vagyunk. Minden rendben velünk,...