magdireceptek

Trikolor bagett

Ez a bagett teljes mértékben Nagy Zsuzsa receptje, aki a szakácskönyvekben volt szerző-és szerkesztőtársam. Mivel mára éppen aktuális, felteszem a receptet. Érdemes kipróbálni, mert annyira finom, hogy mindenkinek ízleni fog…

Hozzávalók:
40 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg finomliszt
1 közepes főtt burgonya
1 dl 100% extra szűz olívaolaj
1 tk. tengeri só
8 dkg natúr tofu
5 dkg pirított tökmag
3-4 db aszalt paradicsom

2 dkg élesztő
3 dl kézmeleg víz
1 ek. méz
Elkészítés:
A mézes langyos vizet öntsük egy befőttes üvegbe, morzsoljuk bele az élesztőt. Alaposan rázzuk össze, és meleg helyen futtassuk fel az élesztőt. Reszeljük le sajtreszelőn a főtt burgonyát, és morzsoljuk el az olajjal, a lisztek kel és a sóval. A habos élesztőt öntsük hozzá, tegyük bele a kis kockákra vágott tofut és aszalt paradicsomot, valamint a durvára vágott, pirított tökmagot. Jó alaposan dolgozzuk ki kemény, de rugalmas
tésztának. (Ha igényli, kevés vizet adhatunk még hozzá.) A tésztát letakarva pihentessük meleg helyen 1,5 órát, 30 percenként gyúrjuk át. Utána a megkelt tésztát válasszuk két darabra, mindkettőt nyújtsuk ki 30 x 15 cm-es téglalapra. A hosszabbik oldala mentén tekerjük fel a bagetteket, a tetejét három helyen vágjuk be rézsútosan. Kiolajozott bagettsütő tepsibe helyezve, újabb 30 percig kelesszük, majd előmelegített sütőben, 150 °C-on süssük meg 20-30 perc alatt. Akkor van készen, ha a bagettek alja kicsit kopogós.

Ezeket olvastad már?

Vegán, cukormentes hókifli

Itt a december és az első, Facebook-on megígért recept is: a hókifli. Egyszerűen, gyorsan elkészül, mi szeretjük szilvalekvárral, de mákkal...

Kókuszos kölesgombóc

Nagyon finom, amolyan újévi detox-csemege 🤣 Hozzávalók : 20 dkg köles 4 dl víz 3 dl sűrű kókusztej (konzerv) 1...

Lasagne-palacsinta

Ilyen lett a végeredmény, recept kicsit lejjebb…:) Tegnap este vegán zabpehelylisztes palacsintát sütöttem, mert szomszédunknak nagyon jól sikerült a hegedű...