magdireceptek

Vegán ribizlis-vaníliás szelet

Ezt a sütit még múlt héten készítettem, miután kaptunk egy óriási tál ribizlit Gábortól, aki közelünkben lakik, és a kertjében minden hasznosat megtermel maguknak. Ebben a kertben nekünk is van céklánk-idén ott csak ez lett ültetve, minden más Békés megyében. De visszatérve az ételhez. 


Hozzávalók:

20 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg finomliszt
10 dkg nyírfacukor
6 ek. olaj
1 késhegynyi Arm & Hammer szóda
2,5 dl kukoricatej
 —
25 dkg ribizli
1 marék dió

1 csomag vaníliás pudingpor
1/2 l kukoricatej 
ízlés szerint nyírfacukor
1 ek. psyllium
1 ek. kókuszolaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeöntjük és alaposan kikeverjük. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd megszórjuk ribizlivel és lereszelt dióval. Közepes lángon sütjük, kb. 30-40 percig, a végén lejjebb vesszük a lángot. Kitűnő piskóta lesz, tojás nélkül! A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd amikor kihűlt, belekeverjük a kókuszolajat, a psylliumot, amely megkeményíti, így eszébe sem jut majd, hogy lefolyjon. Kenjük rá a szeletekre.  🙂 Hűtsük be, és hidegen fogyasszuk.

Ezeket olvastad már?

Myprotein – a vegánokért is :-)

Nagyon sokan kérdezik tőlem, hogy vegánként mivel pótoljuk pl. az állati fehérjét,  B12 vitamint, mennyire biztonságos ez az életmód, mit...

Téli saláta

Hasonló recept és fotó található A tél ízei szakácskönyvben is:) Sajnos a megfázás és felfázás tünetei jelentkeznek nálam. Így ma...

Lecsós szójacsík, sárga paradicsommal

Ismét a kertből főztem. 🙂 Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma2 nagyobb kápia paprika2 nagyobb sárga húsú kápia2 nagyobb tv paprika1...