magdireceptek

Vegán póréhagymás sajtszósz

Nagyon-nagyon finom sajtszósz, és ráadásul tisztán növényi is.

Hozzávalók:

25 dkg olívás Viofast növényi sajt
25 dkg füstölt Viofast növényi sajt
10 dkg füstölt tofu 
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj
1 csokor friss petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma
2 ek. sörélesztőpehely
víz-amennyi szükséges
2 kápia paprika
1 póréhagyma

Elkészítés:

A sajtokat egy edénybe kockázzuk és botmixerezzük. Majd „felolvasztjuk”, ízesítjük, a végén a nagyon apró kockákra vágott kápia paprikát és felkarikázott póréhagymát és petrezselymet is hozzáadjuk; vízzel dúsítjuk. Frissen graham tésztára tesszük és megesszük. 🙂

Ezeket olvastad már?

Diós-mákos kuglóf

Tegnap este kuglófot készítettem. Egyszerű az ok: sok a tavalyi mákunk, illetve élesztő, liszt, citrom mindig van itthon. 🙂 Hozzávalók:...

Lecsó, újragondolva

Tavaly nyáron nagyon sok lecsót tettünk el télire, házilag termelt hagymából és paprikából, üstben készítve, és tartósítószermentesen remekül elállnak. Viszont...

Sós rúd – egészségesen és gyorsan

Nagyon szeretjük a sós ropogtatni valót. Így öröm volt, hogy egy újabb sós rúd variációt sikerült kifejlesztenem, ráadásul finom, egészséges...