magdireceptek

Vegán póréhagymás sajtszósz

Nagyon-nagyon finom sajtszósz, és ráadásul tisztán növényi is.

Hozzávalók:

25 dkg olívás Viofast növényi sajt
25 dkg füstölt Viofast növényi sajt
10 dkg füstölt tofu 
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj
1 csokor friss petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma
2 ek. sörélesztőpehely
víz-amennyi szükséges
2 kápia paprika
1 póréhagyma

Elkészítés:

A sajtokat egy edénybe kockázzuk és botmixerezzük. Majd „felolvasztjuk”, ízesítjük, a végén a nagyon apró kockákra vágott kápia paprikát és felkarikázott póréhagymát és petrezselymet is hozzáadjuk; vízzel dúsítjuk. Frissen graham tésztára tesszük és megesszük. 🙂

Ezeket olvastad már?

Bolgár bableves

Fanni hála Istennek rajong a babért, lencséért, vörös lencséért, sárgaborsóért. Akár főzelék, akár leves formában jöhetnek ezek a dolgok. Most...

Gombás-lencsés pásztorpite

Igazán zamatos, fehérjében és tápanyagokban gazdag, laktató egytálétel- pásztorpite receptet hoztam. Hozzávalók: 20 dkg csiperkegomba 1 konzerv lencse 2 közepes...

Házi szójajoghurt

Nemrég a Zemplénben töltöttünk pár napot és mivel ott lakik régi „legeslegjobb” barátnőm, meglátogattuk őt is, sőt, mindennap nála vacsoráztunk...