magdireceptek

Vegán póréhagymás sajtszósz

Nagyon-nagyon finom sajtszósz, és ráadásul tisztán növényi is.

Hozzávalók:

25 dkg olívás Viofast növényi sajt
25 dkg füstölt Viofast növényi sajt
10 dkg füstölt tofu 
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj
1 csokor friss petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma
2 ek. sörélesztőpehely
víz-amennyi szükséges
2 kápia paprika
1 póréhagyma

Elkészítés:

A sajtokat egy edénybe kockázzuk és botmixerezzük. Majd „felolvasztjuk”, ízesítjük, a végén a nagyon apró kockákra vágott kápia paprikát és felkarikázott póréhagymát és petrezselymet is hozzáadjuk; vízzel dúsítjuk. Frissen graham tésztára tesszük és megesszük. 🙂

Ezeket olvastad már?

Ismét házi müzli- a legjobb :-)

Házi müzli, hogy ne kelljen sok pénzt költeni + tartósítószert és cukrot enni (bolti müzlik). Hozzávalók: 500 ml kis méretű...

Vegán karobos minikuglófok

Nagyon gyorsan elkészülő, formás édesség. Hozzávalók: 12 dkg finomliszt13 dkg teljes őrlésű liszt 2,5 dl Alpro rizstej 10 dkg nyírfacukor1-1,5...

Epres-cseresznyés tejberizs-kocka

Hmmmm:-) Tegnap voltunk Szedd magad eperben is, ill. szüleim cseresznyefáját is alaposan megkopaszítottuk. Így a reggeli kása helyett ezt a...