magdireceptek

Tökmagpástétom

Ismét egy krumpli alapú pástétom (kimaradt egyik nap az ebédből egy szem krumpli).

 Hozzávalók:

1 nagyobb főtt krumpli
1 nagy marék tökmag
só, petrezselyem
1/2 kisebb lilahagyma
2 ek. mustár
pár csepp citromlé
1-2 ek. lenmag, szezámmag
kb. 1 dl olaj

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük, majd lehámozzuk, egy tálba felkockázzuk. Közben a magokat egy olaj nélküli tepsiben megpirítjuk.   A krumplihoz hozzáöntjük az olajat, rányomjuk a mustárt, citromlevet, sózzuk, fűszerezzük, és botmixerrel pürésítjük. 
A magokat turmixgépben dolgozzuk el, és hozzáöntjük a krumplis részhez. Összekeverjük, és fogyaszthatjuk is. 🙂

Ezeket olvastad már?

Cukkinis tökmag pástétom

Megérkeztünk, nagyon jó hetünk volt, remélem, a fiatalok is így látják. 🙂 Hoztunk a táborból kenyeret, így most (kb. 30...

Sárgarépa-csicseriborsó fasírt

Ma petrezselymes újkrumplit készítettem rántott brokkolival, cukkinivel, salátával. De Fanni mostanában nem szereti a rántottakat (vagyis ha belegondolok, soha nem...

Sárgaborsó-kelkáposzta egytál

Furcsa párosítás, de így legalább lecsúszott a kelkáposzta a gyerekeknek is 😉 Hozzávalók: 40 dkg sárgaborsó 5 gerezd fokhagyma 1...