magdireceptek

Tökmagpástétom

Ismét egy krumpli alapú pástétom (kimaradt egyik nap az ebédből egy szem krumpli).

 Hozzávalók:

1 nagyobb főtt krumpli
1 nagy marék tökmag
só, petrezselyem
1/2 kisebb lilahagyma
2 ek. mustár
pár csepp citromlé
1-2 ek. lenmag, szezámmag
kb. 1 dl olaj

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük, majd lehámozzuk, egy tálba felkockázzuk. Közben a magokat egy olaj nélküli tepsiben megpirítjuk.   A krumplihoz hozzáöntjük az olajat, rányomjuk a mustárt, citromlevet, sózzuk, fűszerezzük, és botmixerrel pürésítjük. 
A magokat turmixgépben dolgozzuk el, és hozzáöntjük a krumplis részhez. Összekeverjük, és fogyaszthatjuk is. 🙂

Ezeket olvastad már?

Diós kosárkák :)

Ma örülök, hogy újabb vegán sütire volt időm, két mosás és dolgozatjavítás + könyvszerkesztés között. 🙂 Nemrég kaptunk még tavalyi...

Vegán croissant

A croissant nagy kedvence a gyermekeknek, ezért nagyon megörültem, amikor az egyik kedvenc vegán séfem, Kovács Zoltán vegán croissant receptet...