magdireceptek

Házi ketchup

Többen kérdeztétek, hogyan készül nálunk a házi ketchup, ami aztán felhasználhat pizzához, sültekhez, salátához, főételekhez is. 

Íme:

Hozzávalók:
1 kg friss paradicsom
2gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
5 ág friss oregano
2-3 tk. só
ízlés szerint citromlé

Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk és negyedeljük őket. Egy tepsit kiolajozunk  2 evőkanál olívaolajjal, és beletesszük a paradicsomokat. Szórjuk meg sóval, a fűszereket is tépkedjük rá, és fokhagymákat is reszeljük rá. Locsoljuk meg a maradék olajjal és 180 fokon 1 óra alatt jól süssük át a paradicsomokat (fél időben fordítsuk meg). Tegyük egy tálba, majd botmixerrel krémesítsük.. Ekkor ízesítsük a nyírfacukorral. 

Ezeket olvastad már?

Vegán császármorzsa

vega_pokemontrainer4000

Évekkel ezelőtt készítettem utoljára császármorzsát, akkor még tejjel, tojással. Hetek óta ezt ennék, de szerettem volna tojás nélkül elkészíteni, eddig...

Karobos brownie (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Újabb gyors, vendégváró sütemény receptjét hoztam el nektek, amit érdemes kipróbálni.  Hozzávalók:                    1 csésze finomliszt        ...

Programajánló

vega_pokemontrainer4000

Kedves ismerősünk, Tóth Gábor és ismerősi tartanak előadásokat ebben a negyedévben is. A részletes meghívó így néz ki: