magdireceptek

Őszibarackos gesztenyetorta

Ezt a tortát sütöttem idén férjem születésnapjára, mivel nagyon szereti a gesztenyét és az őszibarackot is 🙂

Hozzávalók:

15 dkg teljes kiőrlésű liszt
35 dkg finomliszt
15 dkg nyírfacukor
12 ek. Pithari extra szűz olívaoolaj
1 tk. Arm& Hammer szóda
5 dl kukoricatej

1 kg fagyasztott gesztenyepüré
10 dkg kókuszolaj
kb.10 dkg nyírfacukor
1 konzerv őszibarack

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeöntjük és alaposan kikeverjük. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük. Közepes lángon sütjük, kb. 50 percig, a végén lejjebb vesszük a lángot. Kitűnő piskóta lesz, tojás nélkül!
A krém hozzávalóit is alaposan összekeverjük. A piskótát három fele vágjuk.  A krémet szintén három fele szedjük: megkenjük először az első lapot, megszórjuk a feldarabolt barackkal, majd a második lapot is, és végük a torta külsejét is.

Ezeket olvastad már?

Meggyes-gesztenyés zabfelfújt

Tartalmas csemege, nem csak reggelre… Hozzávalók: 4 ek. kókusztejpor2 csésze forró víz1 csésze zabpehely3 ek. kókuszvirág cukor1 ek. kókuszzsír1 üveg meggybefőtt1/2...