magdireceptek

Tökmagos-lenmagvas baguette

Nagyon-nagyon finom, máskor is készítek, illetve ajánlom másnak is 🙂

Hozzávalók:

2 dl durumliszt
2,5 dl finomliszt
4,5 dl teljes kiőrlésű liszt
3 dkg élesztő
4,5 dl víz
só, méz
1 marék tökmag
2 ek. lenmag

Elkészítés:

Az élesztőt kevés mézes vízben felfuttatjuk. Közben a tökmagot aprítógépben összezúzzuk. A liszteket összekeverjük, beleöntjük a vizet, lenmagot, megsózzuk, majd a tökmagot is hozzátesszük  és végül a felfuttatott élesztőt. 1 órát meleg helyen kelesztjük, majd kiformázzuk: 2 kört nyújtunk belőle, amelyeket egyesével felcsavarunk. A tetejüket bevágva olajozott lisztezett tepsibe tesszük és kb. még 20 percet kelesztjük. Majd a sütő legalacsonyabb fokán is 15-20 percig kelesztjük, ezután kapcsoljuk közepes lángra a sütőnket. Kb. 40 perc alatt sütjük készre. 

Ezeket olvastad már?

Lencsekenyér

Hozzávalók: 30 dkg lencse egy éjszakára beáztatva, 10 dkg zabpehely 6 ek. napraforgómag / tökmag 3 ek. utifűmaghéj, 1-2 kanál...

Paradicsomos-gombás polenta

Nagyon szeretjük a kukoricadarát, főképp édesen. Valamelyik nap arra gondoltam, sósan készítem el.  Hozzávalók: 15 dkg kukoricadaratérfogatra dupla vízsó— 3-4...