magdireceptek

Tökmagos-lenmagvas baguette

Nagyon-nagyon finom, máskor is készítek, illetve ajánlom másnak is 🙂

Hozzávalók:

2 dl durumliszt
2,5 dl finomliszt
4,5 dl teljes kiőrlésű liszt
3 dkg élesztő
4,5 dl víz
só, méz
1 marék tökmag
2 ek. lenmag

Elkészítés:

Az élesztőt kevés mézes vízben felfuttatjuk. Közben a tökmagot aprítógépben összezúzzuk. A liszteket összekeverjük, beleöntjük a vizet, lenmagot, megsózzuk, majd a tökmagot is hozzátesszük  és végül a felfuttatott élesztőt. 1 órát meleg helyen kelesztjük, majd kiformázzuk: 2 kört nyújtunk belőle, amelyeket egyesével felcsavarunk. A tetejüket bevágva olajozott lisztezett tepsibe tesszük és kb. még 20 percet kelesztjük. Majd a sütő legalacsonyabb fokán is 15-20 percig kelesztjük, ezután kapcsoljuk közepes lángra a sütőnket. Kb. 40 perc alatt sütjük készre. 

Ezeket olvastad már?

Káposztás tészta – másképp

Nagyon szeretem a káposztás tésztát, de most elvileg nem szabadna szénhidrátot vagy olajban sült dolgokat ennem. Sajnos nyáron nem igazán...

Búzahúsos egytálétel

A pörgős napokra ajánlom ezt az egyszerű egytálétel. 🙂Hozzávalók: 1 kg burgonya2 nagyobb sárgarépa1/4 fej fehér káposzta20 dkg szejtán, bepácolva3...

Mentás vöröslencse krémleves

Hozzávalók: 270 g vöröslencse 1 leveskocka 1 nagy fej vöröshagyma 3-4 ek. olaj 1 ek. liszt 2 ek. menta 1...