magdireceptek

Tökmagos-lenmagvas baguette

Nagyon-nagyon finom, máskor is készítek, illetve ajánlom másnak is 🙂

Hozzávalók:

2 dl durumliszt
2,5 dl finomliszt
4,5 dl teljes kiőrlésű liszt
3 dkg élesztő
4,5 dl víz
só, méz
1 marék tökmag
2 ek. lenmag

Elkészítés:

Az élesztőt kevés mézes vízben felfuttatjuk. Közben a tökmagot aprítógépben összezúzzuk. A liszteket összekeverjük, beleöntjük a vizet, lenmagot, megsózzuk, majd a tökmagot is hozzátesszük  és végül a felfuttatott élesztőt. 1 órát meleg helyen kelesztjük, majd kiformázzuk: 2 kört nyújtunk belőle, amelyeket egyesével felcsavarunk. A tetejüket bevágva olajozott lisztezett tepsibe tesszük és kb. még 20 percet kelesztjük. Majd a sütő legalacsonyabb fokán is 15-20 percig kelesztjük, ezután kapcsoljuk közepes lángra a sütőnket. Kb. 40 perc alatt sütjük készre. 

Ezeket olvastad már?

Rukkolás zöldségfasírt

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom fasírt, a mai spenót és hagymás krumpli kiegészítője volt. Hozzávalók: 35 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, azonos...

Padlizsános-tofus tészta

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű, gyors, olcsó, finom. Kell ennél több? 🙂 Hozzávalók – 2 fő részére 1 közepes padlizsán1 kápia paprika15 dkg metélőhagymás...

Ajváros-padlizsános sült penne

vega_pokemontrainer4000

Könnyű és finyári ebéd. Hozzávalók: Ajvárhoz:1 kg vegyes színű paprika (benne „kötelezően: 2-2 piros kaliforniai és kápia is)2 közepes vöröshagyma2...