magdireceptek

Gombás-padlizsános makaróni szezámmagos koktélparadicsomokkal

Tegnap barátunktól kaptunk – a kertjükből – több fürt frissen leszedett koktélparadicsomot. Hihetetlen illata és íze volt (van is:). Nem bírtam ki, hogy az ebédbe ne kerüljön egy kevés belőle. 

Egy nagy fej hagymát vízen megpároltam, erre tettem rá 2-3 nagyobb felvágott paradicsomot (ezt még a békés megyei kertünkből:) és 2-3 szintén kockákra vágott paprikát (lecsós alapot készítettem), majd kb. 200 gr reszelt gombát (ennyi volt itthon), és egy nagy padlizsánt, szintén kockázva. Majorannával, sóval ízesítettem. Puhulásig főztem, a végén bazsalikomot adtam hozzá. Közben szezámot pirítottam, ill. a koktélparadicsomokat olívaolajjal megkentem és beleforgattam a megpirult szezámba. 
A tésztára szószt és koktélparadicsomokat halmoztunk (a fotózáshoz, ill. majd ebédre is így fogyasztjuk 🙂 

Ezeket olvastad már?

Céklalevél saláta

Régen töltöttem fel salátareceptet, így most ezt a hiányt pótolom egy nem mindennapi salátával. Ezt még Vácon tanultam, egyik kedves...

Bécsi nemtúrós palacsinta

Nagyon finom csemege, legalábbis nálunk szeretik a gyerekek.  Hozzávalók a palacsintához: 30 dkg finomliszt  20 dkg teljes őrlésű liszt 10...

Az én (post)covid történetem – 1.rész

November 26. hétfő. Kis túlzással élve, a nap, amely megváltoztatta az életünket vagy legalábbis az élethez való hozzáállásunkat. Kislányunk enyhe...