magdireceptek

Sült padlizsánsaláta paradicsommal, fokhagymával

Nagyon finom meleg saláta, még őszről maradt a fotó, de az étel a múlt héten is készült. 🙂

Hozzávalók:

2 közepes padlizsán
4 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
só – ízlés szerint
4 db paradicsom
4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
1 ek. sörélesztőpehely
4 ek. Alpro natúr joghurt 
1/2 citrom leve

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk  és olajjal kikent tepsibe téve megsózzuk; és mindkét oldalukat megsütjük (150 fokon, kb. 10-10 perc alatt). A fokhagymát meghámozzuk és felkarikázzuk. Akkor szórjuk rá a padlizsánra, amikor a szeleteket megforgatjuk. Eközben egyrészt felkockázzuk a paradicsomokat; felvágjuk a petrezselyemzöldet; és elkészítjük az öntetet is. Ezt így készítjük el: a szójajoghurtba belekeverjük a citromlevet, sót, sörélesztőpelyhet, és a petrezselyemzöldet. Az Alpro natúr joghurt is kicsit édeskés, de szerintünk citromlével, sóval ízesítve finom sós ételekbe is. 
Amikor kisültek a fokhagymás padlizsánok, akkor rálocsoljuk ezt az öntetet, hozzáadjuk a paradicsomot, és a megmaradt petrezselyemzöldet; és melegen fogyasztjuk. Magában is finom, de főtt barna rizzsel, pirítóssal is nagyon finom.

Ezeket olvastad már?

Kedvezményes áru finomságok :-)

Nem is olyan régen fedeztük fel a Provega-Trend Kft-t, először az általuk forgalmazott virsliket, majd egyéb húspótló termékeiket (tofu, szójafelvágottak,...

Rakott kelbimbó (vegán)

Igazi téli finomság ebédre. 🙂Hozzávalók:1 kg kelbimbó20 dkg jázminrizspóréhagyma – ízlés szerint6 dl szójatejszín2 ek. sörélesztőpehely4-5 ek. kenyérmorzsa3-4 ek. olajhimalaya...