magdireceptek

Tojás nélküli, vegán cukkinitócsni

Én személy szerint jobban szeretem a cukkinből vagy sárgarépából, brokkoliból készült tócsnit, mint a hagyományos, burgonya alapút. Most egy pikáns, tojás nélküli, cukkinis változat receptjét írom le nektek:

Hozzávalók:

2 közepes cukkini

2 dl zabpehely

2 dl vöröslencseliszt vagy csicseriborsóliszt

1 ek. őrölt lenmag

2-3 tk. fokhagymapor

só, fekete só (elhagyható), vegeta, bazsalikom – ízlés szerint

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk és lereszeljük. Besózzuk és pár perc alatt engedjük, hogy levet engedjen. Ez idő alatt kimérjük a hozzávalókat. A cukkinit kinyomkodjuk, új tálba tesszük és hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, fűszereket. Alaposan összekeverjük, majd olajjal kikent tepsibe téve 180 fokon 20 perc alatt kisütjük – közben egyszer forgatunk rajta. A gyerekek fokhagymás Vegaföllel szeretik fogyasztani.

Ezeket olvastad már?

Cukkinis-szejtános brassói

Ma ismét gyors ebéd készült:) Volt itthon cukkini, krumpli, ill. múlt héten készítettem szejtánt, ez a hűtőben várta a felhasználást,...

Répás-lencsés bazsalikomos pástétom

Szabináéknál jártunk hétvégén, és mint igazi blogger (kertészeti oldala van), kaptunk tőle friss bazsalikomot. 🙂 Erre is volt figyelme, pedig...