magdireceptek

Zabtejszínes-tofus-póréhagymás-brokkolis spagetti

Nagyon finom és egyszerű, gyors laktató ebéd. Érdemes kipróbálni 🙂

Hozzávalók (4 személynek):

0,5 kg durum spagetti
1 fej brokkoli
2 dl zabtejszín

10 dkg füstölt tofu
1 tk. citromlé
2 ek. víz
1 ek. olaj
1 ek. sörélesztőpehely

1 kisebb póréhagyma
só-ízlés szerint
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon sós, olajos vízben kifőzzük. A brokkolit sós vízben roppanósra pároljuk.  A tofut a vízzel, olajjal, citromlével, sörélesztőpehellyel alaposan összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a zabtejszínt. Megkóstoljuk, igény szerint sózzuk még. A póréhagymát felkarikázzuk és olaj és víz keverékén megpároljuk. Ezt is hozzátrumixoljuk a szószhoz. A tésztához tálalás előtt keverjük a szószt, ill. halmozzuk meg brokkolival. 🙂 Paradicsomsalátával fogyasztottuk.

Ezeket olvastad már?

Búzahús pörkölt

vega_pokemontrainer4000

Vasárnap ismét készítettem búzahúst, amely fehérjében gazdag, igen értékes húspótló. Most változtattam a recepten, méghozzá késhegynyi szódabikarbónát tettem a masszához...