magdireceptek

Zabtejszínes-tofus-póréhagymás-brokkolis spagetti

Nagyon finom és egyszerű, gyors laktató ebéd. Érdemes kipróbálni 🙂

Hozzávalók (4 személynek):

0,5 kg durum spagetti
1 fej brokkoli
2 dl zabtejszín

10 dkg füstölt tofu
1 tk. citromlé
2 ek. víz
1 ek. olaj
1 ek. sörélesztőpehely

1 kisebb póréhagyma
só-ízlés szerint
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon sós, olajos vízben kifőzzük. A brokkolit sós vízben roppanósra pároljuk.  A tofut a vízzel, olajjal, citromlével, sörélesztőpehellyel alaposan összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a zabtejszínt. Megkóstoljuk, igény szerint sózzuk még. A póréhagymát felkarikázzuk és olaj és víz keverékén megpároljuk. Ezt is hozzátrumixoljuk a szószhoz. A tésztához tálalás előtt keverjük a szószt, ill. halmozzuk meg brokkolival. 🙂 Paradicsomsalátával fogyasztottuk.

Ezeket olvastad már?

Tavaszi raguleves

Finom forró leves a szeszélyes tavaszi napokra.:-) Hozzávalók: 4 közepes sárgarépa2 közepes krumpli1 kisebb karalábé3 nagyobb gomba1/2 konzerv zöld húsú...

Medvehagymás zabfasírt

Még talán két hétig tart a medvehagyma szezon, így egy recept erre az időszakra 🙂 Hozzávalók: 20 dkg zabpehely2 dl...

Spenótos tészta, zöldséges érmével

Ismét egy újabb terméket mutatok be, a Vegetár Kft Goody-foody termékcsaládjából. Ez pedig a zöldséges érme.  Egyik nagy kedvencünk. A spenót...