magdireceptek

Tojás nélküli, csicsókás sztrapacska füstölt tofuval

A háttér kissé élénkre sikeredett. Nem volt már idő korrigálni…de legalább tavaszias, színes 🙂

A sztrapacska gyermekkorom nagy kedvence volt. És amióta van nokedliszaggatóm, gyakrabban főzök (amikor nincs időm, vagy ötletem:). Fele-fele arányban zabpehelylisztet és simalisztet összekevertem (kb. fél kg-ot), reszeltem hozzá kb. egy kg csicsókát (krumpli helyett:), és annyi vizet, amennyit felvett, ill. sót.  Forrásban levő vízbe szaggattam, kb. 5-8 percig főztem.  Sok-sok (4 fej) hagymát pároltam, erre tettem a kész sztrapacskát. Tálaláskor összetört füstölt tofu és zabtejszín került rá. 

Ezeket olvastad már?

Hogyan édesítünk? Szirupokkal!

Fanni születése előtt sem használtunk fehér cukrot, csupán nyírfacukrot, vagy barna cukrot. Azóta amióta megszületett, az ő kásájába mindig csak...

Csak egy kis karfiol

Remek „ropogtatni való” egy majonézes saláta, hotdog mellé, kiegészítve a vacsoránkat vagy reggelinket, de bármilyen köret (pl. pesto-s krumplipüré ,...

Édesburgonyás-borsós curry

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma2 ek. kókuszzsír2 dl kókusztej 2 dkg friss gyömbér1 ág korianderlevél1 tk kurkuma2 tk madras curry 0,5...