magdireceptek

Kovászos korpás durumbucik

Régen jelentkeztem, pedig minden nap főztem a festés alatt is. Volt mexikói rizs rántott padlizsánnal, krumplis tészta, thai tészta, görög gyümölcsleves, szóval gyors ételek készültek, csak fotózni nem volt idő. Viszont nagyon szép lett a lakás :).
Ma ismét nem kenyeret sütöttem, hanem más pékárut. Tahinis padlizsánkrémmel esszük majd vacsorára, erről majd írok,ill. lefotózzuk. 

A buci hozzávalói:
45 dkg durumliszt, 
10 dkg búzakorpa, 
3 ek. olívaolaj, 
só, 
2 dkg élesztő, 
kb. 2,5 dl víz,
méz,
kömény-és lenmag.
Az élesztőt kevés mézes vízben felfuttattam, úgy, hogy a vízbe tettem lisztet is, azaz kovászt készítettem. Gyönyörűen feljött. Közben összekevertem a lisztet, korpát, magokat, sót, olajat. A kovászt hozzáadtam a száraz alapanyagokhoz, ekkor öntöttem hozzá a vizet (amennyit felvett). Kb. 10 percig dagasztottam, majd 1 órát kelesztettem. Kiformáztam (7 db lett belőle), középen hosszanti irányba bevágtam, vízzel megkentem, és még 30 percet hagytam a tepsiben is kelni. Majd a sütő legkisebb fokozatán szintén kelesztettem, 30 percig. Ezt követően megkentem olajjal, és a sütőbe visszatéve készre sütöttem (kb. 20-30 perc alatt). Nagyon puha, finom lett. 

Ezeket olvastad már?

Egy kis szünet…

Ma elutazunk második hazánkba: Békés megyébe. A karácsony felét ott, férjem rokonságánál töltjük, másik felét pedig az én szüleimnél, Budakalászon....

Vegán hajdinafasírt

Nagyon finom, amikor épp nem önmagában, kenyérrel és salátával ettük, akkor itthon készített tortillába tettük grillezett tofuval és cukkinivel, paradicsommal. ...