magdireceptek

Tofus-rozmaringos garlic

Kiváló étel a szikkadt kenyér vagy kifli eltüntetésére. 🙂 

Hozzávalók:

4 teljes őrlésű kifli
 kb. 10 ek. olívaolaj
5-6 tk. szárított, morzsolt rozmaring
3-4 tk. Reform Vito ételízesítő
4-5 tk. fokhagymagranulátum
4 szelet füstölt tofu

szójamajonéz

Elkészítés:

Az olajat egy kis tálban összekeverjük a rozmaringgal, ételízesítővel (vagy sóval: ebből kevesebb kell!), fokhagymagranulátummal (vagy 6-8 gerezd összetört fokhagymával), majd a kiflit úgy bevágjuk, hogy alul ne vágjuk el. Mind a négy kifli alufóliára tesszük, és egy kiskanál segítségével mindegyik szelet mindegyik oldalára 🙂 kenünk az ízesített olajból. Majd tetszőleges mennyiségű és nagyságú tofuszeletet nyomkodunk az elkészült kiflikbe. Alaposan becsomagoljuk őket alufóliával és 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Ekkor az alufóliák tetejét kibontjuk, hogy az olajjal átitatott kifli piruljon is. Így is kb. 10 percig sütjük. Az illatokkal mindeközben nehéz dolgunk lesz….alig várható ki, amíg elkészül 🙂 Szójamajonézzel (vagy bármilyen más növényi majonézzel) és sok-sok zöldséggel tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Hamarosan kapható lesz A nyár ízei

Annak, akit érdekel, egy jó hír: július 10-től kapható lesz A nyár ízei vegán szakácskönyv 100 vegán recepttel, tartósítással, fitoterápiával. ...

Vegán, tönköly mákos pite

Van még egy kiló tavalyi mákunk, és mivel nagyon kívántam is, tegnap este abból készítettem süteményt. Nagyon finom lett, igazán...

Karobos-datolyaszirupos holdacska

Finom csemege az egyre hűvösebb napokra. Hozzávalók: 1 csésze (2,5 dl) tönkölypehely2 csésze teljes kiőrlésűliszt½ csésze 4 szűz olaj mix½...