magdireceptek

Édes otthoni íz :-)

A krumplileves gyermekkori kedves emlékem, most vegán módon készítettem el. 

Hozzávalók:

3 nagyobb krumpli
1 fej vöröshagyma
3 dl kukoricatej
2 ek. liszt
1 ek. olaj
kb. 0,5 l víz
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint citromlé
só, pirospaprika, kömény

Elkészítés:

A hagymát kevés vízen  megpároljuk, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit. Köménnyel, sóval ízesítjük. Kevés vízzel felengedjük, és pároljuk, amíg félpuha nem lesz a krumplink (ez fajtafüggő, lehet 10-20 perc is). Közben száraz serpenyőben lisztet pirítunk, a végén kevés pirospaprikával megszórjuk. Ehhez mérünk egy kevés kukoricatejet, citromlével dúsítjuk, és szűrőn keresztül beleöntjük a levesbe. Kicsit összefőzzük, majd friss petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Indiánbab-pástétom

Egyik kedvenc pástétomom. Ez is igazi laktató eledel, melyet ha házi készítésű kenyérrel és zöldségekkel fogyasztunk, remek eledelünk lesz.  🙂 ...

Répás szójafasírt

Hozzávalók: 15 dkg szójagranulátum 2 db sárgarépa reszelve 1 dl forró víz 3-4 ek. szójaszósz 1 fej vöröshagyma 1 csokor...

Kókuszjoghurtos pohárkrém

A gyerekeink nagyon szeretik a gyümölcsöket, a joghurtot, de a müzlivel hadilábon állnak. A bolti cukrozott müzliket nem is adnám...