magdireceptek

Tofukrémmel töltött paradicsom

Igazi nyári étel. Nagyon finom, tartalmas. 🙂



Hozzávalók:

6 db paradicsom
1 füstölt tofu 
1 sárga kápia paprika
1 piros kápia paprika
3 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
1-2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
só, petrezselyemzöld-ízlés szerint

Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, levágjuk a tetejüket és kiszedjük a belsejüket (ez utóbbi mehet a friss paradicsomlevesbe :-). A paprikákat felkockázzuk és olívaolajjal kikent tepsibe téve megpirítjuk. Közben a tofut egy magas falú műanyagba felkockázzuk, a fokhagymát is hozzáadjuk, és a lilahagymát felvágjuk (de ezt még nem keverjük bele). A paprikákat kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a tofuhoz és mindezt összebotmixerezzük. Majd a lilahagymát is beletesszük és ízlés szerint megsózzuk, ill. felaprított petrezselyemzöldet adunk hozzá. Összekeverjük és máris készen van a töltelékünk, amely nagyon finom pástétom is. A paradicsomok aljára kockákra vágott teljes kiőrlésű kenyeret teszünk, hogy felszívja a nedvességet; majd jókora adag tofus krémet is rápokolunk. Nagyon finom; és vendégeknek is tálalható, hiszen egészséges, gyorsan elkészül és finom is! 🙂

Ezeket olvastad már?

„Csíkos vegán malacok” :-)

Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű étel is. Gyorsan elkészül és olcsó is. A recept egy másik változata A nyár ízei szakácskönyvben...