magdireceptek

Kölesmajonézes vöröslencse pástétom

A tegnapi fasírthoz direkt több vöröslencsét főztem ki, hogy ma hajnalban tudjak belőle pástétomot is készíteni. Nagyon szeretjük  hagymás alapra rárakva a turmixolt, fokhagymás főtt vöröslencsét is, amibe a végén kókuszolajat keverek, de most készítettem kölesmajonézes krumplisalátát, és abból megmaradt köles, így ezt is beledolgoztam. 

 Hozzávalók:

5 dkg főtt köles
1 tk. őrölt mustármag
1 ek. citromlé
2 tk.só
1 tk. 100% extra szűz olívaolaj
1 ek. sörélesztőpehely
kb. 1 dl víz

25 dkg vöröslencse
1fej lilahagyma/vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek.pritaminpaprika lekvár
1 kisebb csokor petrezselyem

Elkészítés:

A kölesmajonézt így készítjük el: a főtt kölest  összeturmixoljuk a mustármaggal, citromlével, vízzel sörélesztőpehellyel. Sóval ízesítjük. Eközben a vöröslencsét sós vízben megfőzzük. Majd hozzáturmixoljuk a kölesmajonézhez, és ízesítjük petrezselyemzölddel, pritaminlekvárral, átnyomot6 tfokhagymával. Kb. 2 perc alatt összefőzzük.

Ezeket olvastad már?

Pikáns sült paprikakrém

Az ajvár igazi ínyenc pástétom, amit aztán „alapként” is felhasználhatunk, akár pörköltek vagy tésztaszószok készítésekor is.  Hozzávalók: 1 kg kápia...

Fald fel falafel-szendvics

Szerintem a falafelt mindenki ismeri és sokan szeretik is. Ez egy csicseriből készült fasírtgolyócska, melyet ehetünk rizs, krumpli mellé is,...

Vegán ezersziget öntet

Nagy kedvencem az ezersziget öntet, amelyet laktózérzékenyként sem kell mellőznöm. 🙂 Hozzávalók: 2 dl rizstejszín1 ek. mustár2 ek. citromlé1-2 tk....