magdireceptek

Tipp vacsorára: leveles tésztába bújtatott szójavirsli, tavaszi salátával

A szójavirslis finomság elkészítése nagyon egyszerű. Mivel közel vagyunk a román határhoz, ilyenkor Aradra (helyi Metro-ba) szoktunk kimenni vega finomságokért. A magyar árakhoz képest harmad-, negyedáron lehet kapni vega virslit, szalámit, párizsit, kenőmájast. Akinek van magyar Metro kártyája, annak kiállítanak az aradi Metro-ban napijegyet. És mivel ebben az országban nagyon komolyan veszik a húsmentes böjtöt, sok finomság kapható, főleg most, húsvét idején. Aki Románia fele jár, nézzen be Metro-ba 🙂 
De az ételre visszatérve: kinyitottam egy csomag virslit, lehúztam a bőrét, majd a leveles tésztát kinyújtottam, és kis kockákat vágtam, megkentem mustárral (őrölt mustármag+só+víz) ezekbe fél-fél virslit tettem, és feltekertem. Olajjal megkentem, szezámba forgattam. Estére salátával esszük majd 🙂 A salátába pritaminpaprika, fejessaláta, retek, lilahagyma, uborka került, olívaolajjal locsoltam meg és pirított kesudiót szórunk rá. A leveles tészta helyett sima kelt tésztát is használhatunk, csak nekem most nem volt több időm. A maradék leveles tésztából almás papucs készült 🙂

Ezeket olvastad már?

Csőben sült babos palacsinta

Nálunk ha palacsinta kerül az asztalra, ünnepnap van 🙂 Így tegnap és ma is ünnepeltünk 🙂 Hozzávalók a palacsintához: 1...

Szegedi tarhonya

Sok a határidős feladat, így ezzel egyenes arányban csökkent a konyhában tölthető időm.:(Így ma gyors egytálétel készült, két napra. Nálunk...

Rukkola pesto

Ez az étel még akkor készült, amikor sok rukkolát kaptunk. Ettünk is belőle rendesen: készült krémleves, ill. rukkolás tepsis krumpli...