magdireceptek

Tipp vacsorára: leveles tésztába bújtatott szójavirsli, tavaszi salátával

A szójavirslis finomság elkészítése nagyon egyszerű. Mivel közel vagyunk a román határhoz, ilyenkor Aradra (helyi Metro-ba) szoktunk kimenni vega finomságokért. A magyar árakhoz képest harmad-, negyedáron lehet kapni vega virslit, szalámit, párizsit, kenőmájast. Akinek van magyar Metro kártyája, annak kiállítanak az aradi Metro-ban napijegyet. És mivel ebben az országban nagyon komolyan veszik a húsmentes böjtöt, sok finomság kapható, főleg most, húsvét idején. Aki Románia fele jár, nézzen be Metro-ba 🙂 
De az ételre visszatérve: kinyitottam egy csomag virslit, lehúztam a bőrét, majd a leveles tésztát kinyújtottam, és kis kockákat vágtam, megkentem mustárral (őrölt mustármag+só+víz) ezekbe fél-fél virslit tettem, és feltekertem. Olajjal megkentem, szezámba forgattam. Estére salátával esszük majd 🙂 A salátába pritaminpaprika, fejessaláta, retek, lilahagyma, uborka került, olívaolajjal locsoltam meg és pirított kesudiót szórunk rá. A leveles tészta helyett sima kelt tésztát is használhatunk, csak nekem most nem volt több időm. A maradék leveles tésztából almás papucs készült 🙂

Ezeket olvastad már?

Rebarbarás vegán jégkrém

Itt a jó idő (legalábbis még ma igen, utána állítólag lehűlés következik), így hoztam is egy egyszerű jégkrém receptet. Hozzávalók:...

Diós-mákos kuglóf

Tegnap este kuglófot készítettem. Egyszerű az ok: sok a tavalyi mákunk, illetve élesztő, liszt, citrom mindig van itthon. 🙂 Hozzávalók:...

Polenta szejtánkolbászos lecsóval

Ismét 15 perc alatt elkészülő ebédről írok. Régóta szeretnék köretként polentát, vagy ismertebb nevén puliszkát készíteni. Hogy miért? Nagyon gyorsan...