A szójavirslis finomság elkészítése nagyon egyszerű. Mivel közel vagyunk a román határhoz, ilyenkor Aradra (helyi Metro-ba) szoktunk kimenni vega finomságokért. A magyar árakhoz képest harmad-, negyedáron lehet kapni vega virslit, szalámit, párizsit, kenőmájast. Akinek van magyar Metro kártyája, annak kiállítanak az aradi Metro-ban napijegyet. És mivel ebben az országban nagyon komolyan veszik a húsmentes böjtöt, sok finomság kapható, főleg most, húsvét idején. Aki Románia fele jár, nézzen be Metro-ba 🙂
De az ételre visszatérve: kinyitottam egy csomag virslit, lehúztam a bőrét, majd a leveles tésztát kinyújtottam, és kis kockákat vágtam, megkentem mustárral (őrölt mustármag+só+víz) ezekbe fél-fél virslit tettem, és feltekertem. Olajjal megkentem, szezámba forgattam. Estére salátával esszük majd 🙂 A salátába pritaminpaprika, fejessaláta, retek, lilahagyma, uborka került, olívaolajjal locsoltam meg és pirított kesudiót szórunk rá. A leveles tészta helyett sima kelt tésztát is használhatunk, csak nekem most nem volt több időm. A maradék leveles tésztából almás papucs készült 🙂