magdireceptek

Vendégváró falatok: krumplis „pogácsa” céklával

Nagyon-nagyon csúszik, mert finom 🙂

Hozzávalók – 16 db-hoz:

4 közepes krumpli
1 ek. kókuszolaj
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz
2 ek. teljes kiőrlésű liszt
4 ek. finomliszt
2 tk. só

1 közepes cékla
1 lilahagyma
2 tk. köménymag
1 citrom leve
só, méz

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, és felkockázva megfőzzük.  Leöntjük a levét. Amikor kihűlt, összetörjük és hozzákeverjük a liszteket, sót, és az előzőleg beáztatott lenmagpelyhet. Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 0,5 cm vastagságúra), és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Szükség esetén még lisztet adunk hozzá. Egy tepsit kiolajozunk, ebbe beletesszük a pogácsákat, majd 15 percig az egyik felüket, 15 percig megforgatva a másik felüket is barnára sütjük. Mi most céklával és fokhagymás kesudiótejföllel ettük, de finom paradicsommal, paprikakrémmel, dinsztelt káposztával, uborkával, paprikával, lilahagymával…vagy csak úgy, leves mellé. A céklából salátát készítünk: lehámozzuk, lereszeljük, majd besózzuk. Közben a citromlevet elkeverjük a köménymaggal, mézzel, lilahagymával. 

Ezeket olvastad már?

Vegán, cukormentes hókifli

Itt a december és az első, Facebook-on megígért recept is: a hókifli. Egyszerűen, gyorsan elkészül, mi szeretjük szilvalekvárral, de mákkal...