magdireceptek

Vendégváró falatok: krumplis „pogácsa” céklával

Nagyon-nagyon csúszik, mert finom 🙂

Hozzávalók – 16 db-hoz:

4 közepes krumpli
1 ek. kókuszolaj
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz
2 ek. teljes kiőrlésű liszt
4 ek. finomliszt
2 tk. só

1 közepes cékla
1 lilahagyma
2 tk. köménymag
1 citrom leve
só, méz

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, és felkockázva megfőzzük.  Leöntjük a levét. Amikor kihűlt, összetörjük és hozzákeverjük a liszteket, sót, és az előzőleg beáztatott lenmagpelyhet. Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 0,5 cm vastagságúra), és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Szükség esetén még lisztet adunk hozzá. Egy tepsit kiolajozunk, ebbe beletesszük a pogácsákat, majd 15 percig az egyik felüket, 15 percig megforgatva a másik felüket is barnára sütjük. Mi most céklával és fokhagymás kesudiótejföllel ettük, de finom paradicsommal, paprikakrémmel, dinsztelt káposztával, uborkával, paprikával, lilahagymával…vagy csak úgy, leves mellé. A céklából salátát készítünk: lehámozzuk, lereszeljük, majd besózzuk. Közben a citromlevet elkeverjük a köménymaggal, mézzel, lilahagymával. 

Ezeket olvastad már?

„Maci a málnásban” sütemény

Ez egy sima kevert süteményrecept, mogyoróvajjal és karobbal kiegészítve. „Esztétikai pikánsságát” az adja, hogy a sógórnőmtől kapott maci sütőformában sütöttem...

Kókuszolajos, fekete szezámos kiflik

Kaptam egy kis kókuszolajat, így most ezzel kísérletezgetek, sütemények is készültek, de azokról még nem árulhatok el többet, csak egy...

Csicseriborsó saláta

Ez a recept egy kis előzetes Az ősz ízei szakácskönyvből – hasonló recept lesz benne olvasható. Gyorsan elkészül, egészséges és...