Férjem nagyon szereti a tepsiben sült krumplit, ha kedveskedni szeretnék neki valamilyen étellel, akkor azt nyugodtan készíthetek. Ez e tepsis krumpli még ropogósabb, mint az eddig készítettetek. A titok pedig a receptben elolvasható 😉
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 tk. szódabikarbóna
só, rozmaring
1 kisebb fej fokhagyma
kb. 1 dl kókuszolaj / napraforgó olaj
kb. 2 l víz
Elkészítés:
Ez egy „sima” tepsis krumpli, egyetlen apró csavarral. A burgonyákat alaposan megmossuk és héjastul kockákra vágjuk. Eközben vizet rakunk fel főni és amikor forr, beleszórunk 1 tk. -nyi szódabikarbónát; és a kockákra vágott krumplikat. Kb. 5-7 percig főzzük, majd egy lyukacsos kiszedő segítségével kivesszük és a vízt lecsöpögtetve tepsibe tesszük.. Miközben a víz forr, a kókuszzsírt egy serpenyőben összesütjük az egész fokhagymával és egy friss szál rozmaringgal. A tepsiben lévő krumplira ezt az olajat öntjük rá és még 180 fokon aranybarnára sütjük. Én szoktam tofut is belesütni, ezt a sütés utolsó 10 percében adom hozzá.