magdireceptek

Kókuszpudingos-sárgadinnyés zabkása

Igazi nyári reggeli 🙂 Ismét csupán egy tipp, hiszen a zabkásában semmi kuriózum nincsen (dupla mennyiségű növényi tejben megfőzzük a zabot), talán a kókuszpuding kicsit „furmányosabb”. A sárgadinnyét már a békési kertből kaptuk, nagyon zamatos! 
Hozzávalók – a zabkásához:
30 dkg zabpehely
vagy egyéb növényi tej
1 csipet só
1 bio lime  héja
5-10 dkg mazsola vagy egyéb aszalványok 
Hozzávalók-a kókuszpudinghoz:

4 dl kókusztej 
2 ek. étkezési keményítő
8 dkg kókuszreszelék
3 ek. nyírfacukor


gyümölcsök 

Elkészítés:
A növényi tejet egy lábasban felfőzzük, majd beletesszük a zabpelyhet és a nyírfacukrot, a sót, és a lime-vagy citromhéjat. Mindezt puhulásig összefőzzük. A pudinghoz a kókusztejbe egy habverő segítségével belekeverjük a keményítőt, a kókuszreszeléket, és egy edénybe öntve felfőzzük. A nyírfacukrot a végén adjuk hozzá.  Ezt belekeverhetjük a kásába is, de tálalhatjuk rétegesen is.
TIPP: Szórjuk meg sok-sok gyümölccsel. 

Ezeket olvastad már?

Afrikai sült kukorica

Régebben, az Afrikáért Alapítványnál dolgozva kétszer éltem rövidebb ideig Afrikában. Első afrikai utamon ettem főtt-sült kukoricát. Igaz, ott maniókalevélben sütötték...

Kapható a legfinomabb gabonakolbász

Szeretnék mindenkinek ajánlani egy rendkívül finom gabonakolbászt. Szerintünk az országban ez a legfinomabb, és mindenféle ízfokozó, mesterséges aroma, színezék nélküli....