magdireceptek

Spenótos „krumplimuffin”

Mai nagyon gyors „csemege” vacsorára, saláta mellé. A fotó sajnos nem lett a legszebb, mert nem volt időnk megvárni, amíg kihűl és keményebb lesz, hogy szépen fotózható legyen. 🙂
Hozzávalók:
5 szem krumpli
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz
borspótló
1 ek. liszt 
1 csomag spenót
1 fej fokhagyma
3-4 ek. kukoricatej 
4-5 ek. liszt
olívaolaj, víz.

1/2 füstölt tofu
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és sós vízben kifőzzük. Majd összetörjük, liszttel sűrítjük, és kevés olajat is  teszünk hozzá + beáztatott lenmagpelyhet teszünk hozzá (ez fogja össze). A spenótot így készítjük: szárazon megpirítjuk a lisztet, rátesszük a spenótot, sózzuk, fokhagymázzuk, és kukoricatejjel felöntjük, ekkor keverjük bele az olívaolajat. Miután felenged a spenót, összebotmixerezzük. A lényeg, hogy jó sűrű legyen.  Majd olívaolajjal kikent tepsibe tesszük a krumplipürét (egy nagyobb pogácsaszaggató segítségével), a közepén mélyedést kialakítva teszünk spenótot, felkockázott tofut, pritaminpaprikát. Összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Zöldbab-ragu gluténmentes tésztával

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab2 ek. olívaolaj1 paprika1 paradicsom2 ek. paprikakrém1 dl szójadresszinghimalaya só, pirospaprikabio levespor és ételízesítő2 ek. kukoricakeményítő2 ek...

Cukkinitallér

Nagyon szeretjük a cukkinit. És most, hogy kaptunk, zöldbabfőzelék mellé ezt készítettem. Nem volt kedvem panírozni, így egy „fasírt-korongot” dobtam...

Fanni kedvenc bucija

Egyik nap eszembe jutott, hogy régen készítettem zsemlét. Gyorsan kitaláltam egy receptet és azóta negyedszerre sütöm, nekünk „bejön”. Fanni egy...