magdireceptek

Hideg kardamomos szilvakrémleves kölesgombóccal

Hmmmm, nagyon finom. 🙂

Hozzávalók:

1 kg szilva
5 dl Alpro szójajoghurt (édesített)
kb. 5-10 dkg nyírfacukor
2 tk. kardamom
1/2 citrom héja
kevés rizstej, amennyit felvesz


10 dkg köles
1 citrom héja
5 dkg natúr tofu, reszelve
 2 tk. vaníliapor
3-4 ek. nyírfacukor

Elkészítés:

A szilvák magjait kiszedjük,  feldaraboljuk őket, ráöntjük a  szójajoghurtot  és összeturmixoljuk. Ezután ízesítjük kardamommal, nyírfacukorral, vaníliával. Jól behűtjük. 
A gombóchoz a kölest kifőzzük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a nyírfacukrot,  vaníliát és a reszelt tofut. Alaposan összedolgozzuk, gombócokat formálunk belőle, és a tálaláskor beledobjuk a levesünkbe.


Ezeket olvastad már?

Kölestúrós-meggyszószos rétes

Maradt egy kis meggyünk, meg köleskásánk tegnap reggelről, ill. a hűtőben van mindig Tante Fanny teljes őrlésű réteslap, így ma...

Spenótos-füstölt tofus palacsinta

Egy új palacsintatészta készült tegnap a konyhánkban: a hagyományos recepthez reszeltem egy nagyobb sárgarépát, ill.hozzáadtam 5 gerezd fokhagymát. Mindezt még...