magdireceptek

Télbúcsúztató lencsehurka

Az egyik kedvenc ételem, sokat ettük a télen. Most,  tavasszal is még „belefér”, de nyáron lehet, hogy kevesebbet fogyasztjuk majd, merthogy jó tápláló étel. 🙂
Hozzávalók:
½ kg lencse
1 l víz
½ kg barna rizs
2 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma,
10 dkg gabonakolbás
ízlés szerint majoránna, só, borsikafű, babérlevél, pirospaprika 
1 csokor petrezselyem
2ek.  lenmagpehely, víz.
Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a lencsét. Majd hagymát párolunk, és erre tesszük rá a lencsét, fűszerezzük, pirospaprikázzuk, és kevés vízzel jó sűrű felengedve pörköltet készítünk belőle.  A barna rizst dupla mennyiségű vízben kifőzzük. A lencsepörköltet és a rizst összekeverjük, még utófűszerezzük, a petrezselymemel megszórjuk és beletesszük a kevés vízbe áztatott lenmagpelyhet is. Olajozott tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt kisütjük. Finom önmagában, de kenyérrel, bármilyen salátával, vagy krumplipürével is.

Ezeket olvastad már?

Reggeli sárga málnás kása

vega_pokemontrainer4000

Zabpelyhes reggeli 🙂 Ma reggel zabpelyhet főztem kásának, és sárga málnát tettem bele. Sárga málna? Bizony. Kedves ismerőseinknek van a...

Vegán rácsos

vega_pokemontrainer4000

Olyan egyszerű, hogy tegnap kb. 10 perc alatt összekészítettem és 20 perc alatt kisült. És nagyon-nagyon finom is. Hozzávalók: 25...

Vegán mozzarella

Magdi

A mozzarella sajt nagy kedvecem volt régebben, most egy facebook bejegyzés alapján elkészítettem a vegán verzióját: Hozzávalók: 240 g cukormentes...