magdireceptek

Télbúcsúztató lencsehurka

Az egyik kedvenc ételem, sokat ettük a télen. Most,  tavasszal is még „belefér”, de nyáron lehet, hogy kevesebbet fogyasztjuk majd, merthogy jó tápláló étel. 🙂
Hozzávalók:
½ kg lencse
1 l víz
½ kg barna rizs
2 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma,
10 dkg gabonakolbás
ízlés szerint majoránna, só, borsikafű, babérlevél, pirospaprika 
1 csokor petrezselyem
2ek.  lenmagpehely, víz.
Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a lencsét. Majd hagymát párolunk, és erre tesszük rá a lencsét, fűszerezzük, pirospaprikázzuk, és kevés vízzel jó sűrű felengedve pörköltet készítünk belőle.  A barna rizst dupla mennyiségű vízben kifőzzük. A lencsepörköltet és a rizst összekeverjük, még utófűszerezzük, a petrezselymemel megszórjuk és beletesszük a kevés vízbe áztatott lenmagpelyhet is. Olajozott tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt kisütjük. Finom önmagában, de kenyérrel, bármilyen salátával, vagy krumplipürével is.

Ezeket olvastad már?

Meggyes-szójajoghurtos köles

Nem is annyira recept, inkább tipp az alábbi finomság. Hozzávalók:  2 dl átmosott köles6 – 7 dl Alpro vaníliás szójatej1 csipet...

Medvehagymás zabfasírt

Még talán két hétig tart a medvehagyma szezon, így egy recept erre az időszakra 🙂 Hozzávalók: 20 dkg zabpehely2 dl...

Mogyoróvajjal és fügelekvárral megkent kalács

Ma vendégeinkkel az angol nyelvterületeken igen közkedvelt mogyoróvajjal – és családunkban népszerű – fügelekvárral megkent kalácsot reggeliztünk, gyümölcsökkel (bár valaki...