magdireceptek

Karfiolpaprikás trikolor tésztával

Nagyon egyszerű, gyors, finom étel, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

1 fej karfiol
1nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kápia paprika
1ek. mustár
3tk. só / ételízesítő
3 tk. pirospaprika
2 tk. köménymag
1 csokor petrezselyem
2 ek. finomliszt
2 ek. zabtejszín
kb. 0,5 l víz

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. A hagymát pucolást követően apróra vágjuk és víz + olaj keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a mustárt, pirospaprikával színezzük, köménymaggal ízesítjük és kb. 2-3 dl vízzel felöntjük. Ebbe beletesszük a karfiolrózsákat, a felaprított kápia paprikát és roppanósra főzzük. Ez idő alatt kifőzzük a tésztát, amely meglepően gyorsan kifő, és finom, ízletes, roppanós marad. És mivel tönkölylisztből készült, bio tészta, ezért igen egészséges is. Közben elkészítjük a „habarást”: a zabtejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és kb. 0,5 dl vízzel. (Zabtejszín helyett használhatunk rizstejszínt, vagy más növényi tejszínt, bármilyen növényi tejfölt.) Ezt hozzáadjuk a pörkölthöz, 2-3 perc alatt összefőzzük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és készen is van a finom, laktató ebédünk. 

Ezeket olvastad már?

Tofuburger

vega_pokemontrainer4000

Hamburgert ettünk volna, de nem volt időm bucit is sütni, így most egy császárzsemlébe rejtettük a finom tofuból készült fasírtot,...

Tunki-tunki!

Magdi

Egyre könnyebb Magyarországon is a vegán életformát követni, hiszen számos olyan alapanyag elérhető, aminek a beszerzése 5 vagy 10 éve...

Félig tél, félig tavasz reggelire :)

vega_pokemontrainer4000

Azért csak félig tavasz, mert még nincs friss idénygyümölcs, „csak” kompóttal készült a rétegezett reggeli 🙂 Egyrészt az ebédhez is...