magdireceptek

Tavaszünnep karalábéval

Ma friss zöldségekből karalábéleves készült. Kis vízen feltettem párolódni répát, fehérrépát, krumplit, karalábét, zellert, hagymát (egészben, a legalsó héját rajtahagyva, ez adja a szép színét a levesnek), fokhagymát (szintén egészben, 4-5 gerezddel). Amikor majdnem puha volt minden, tettem bele egy kevés olajat, pirospaprikát, növényi tejszínt, sót. Felengedtem vízzel, és a végén szórtam bele petrezselyem-és zellerzöldet.  A leves mellé friss kiflit sütöttem, a fiúk szeretik a levest kenyérrel enni, gondoltam, egy kicsit ünnepibbé teszem a kiflivel 🙂 Utána cukor nélküli karobos (valakinek kakaós)-almás-tejszínes palacsinta készült – ld. később 🙂 

Ezeket olvastad már?

Bio Világ webáuház

Egyik ismerősöm, aki az egészséges életmód követője, Bio Világ néven bio webáruházat nyitott, hogy másoknak is segítsen: egyszerűen és olcsón...

Vegán rizskoch

Ígértem, így gyorsan lefotóztuk és feltesszük a vegán rizskochot. Sajnos az adagokat nem nagyon mértem, de próbálom rekonstruálni:) Hozzávalók: 2...