magdireceptek

Tavaszi lencsefőzelék grillezett szójavirsli-pörkölttel

Nagyon szeretjük a lencsefőzeléket, tavasszal is 🙂 Így egy kicsit „tavasziasítottam” rajta. 🙂 Beáztattam a lencsét, közben hagymát pároltam, majd beletettem a hagymás alapra kis vízen főzni a lencsét, majorannával, köménnyel, babérlevéllel, sóval ízesítettem. Majd egy nagy friss répát belekockáztam, és együtt főztem, amíg minden megpuhult.  A végén tettem bele gabonakolbászt, és egy nagy csokor friss petrezselymet, kis olajat. Majd rántást készítettem teljes kiőrlésű lisztből (a lisztet megpirítottam, majd a főzelék levével felengedtem), és egy kis szezámtejet tettem bele (víz+szezámmag+só), a színe és íze miatt 🙂 Grillezett szójavirsli-pörkölt került rá. (A virslit egy tepsiben a sütő grill fokozatán meggrilleztem, majd hagymát pároltam, tettem bele pirospaprikát, sót, köményt, vizet, olajat és a karikára vágott virslit, 1-2 percig pároltam). 

Ezeket olvastad már?

Finomfőzelék tofutejföllel

Finomfőzeléket már régóta tervezek készíteni, nagyon szeretjük, és mivel maradt egy raklapnyi fasírtunk, ahhoz való főzelékre volt szükség, kapóra jött...