magdireceptek

Sült paradicsomos padlizsánsaláta

Hozzávalók:

1 kg padlizsán
0,5 kg paradicsom
6-7 gerezd fokhagyma
1 csokor koriander
1 csokor petrezselyem
1 citrom leve
2-3 tk.nyírfacukor (ízlés szerint)
3 tk. só (ill. ízlés szerint)
1 ek. sörélesztőpehely
3-4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

Két tepsit kiolajozunk, az egyikbe a megmosott, és felkarikázott, majd a karikákat félbe, negyedbe vágott padlizsánokat tesszük, másikba a megmosott, és negyedelt paradicsomokat. Először ezt sütjük ki (170 fokon, kb. 30 perc alatt). Majd a padlizsánokat is hasonló opciókkal megsütjük, közben forgatjuk.  Eközben a  paradicsomokat egy tálba téve összeturmixoljuk, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymákat, a felaprított koriandert és petrezselymet, a sörélesztőpelyhet, a citromlevet és amennyiben igénylejük, nyírfacukrot. Ízlés szerint sózzuk. Amikor elkészült a padlizsán, tálba szedjük, rálocsoljuk a paradicsom-szószt és tálaljuk. Valamilyen gabonával (bulgur, barna rizs, köles, kuszkusz stb.) együtt teljes értékű eledel. 🙂

Ezeket olvastad már?

Finomság Neked: a Naked Noble

Magdi

Itt a tél, amikor talán – nemcsak az ünnepek, hanem az otthonainkban töltött idő növekedése miatt is – többet sütögetünk,...

Karácsonyi csokis muffin

vega_pokemontrainer4000

Kóstoltátok már a csupa-csoki karácsonyi muffint? 5 perc az elkészítési ideje, szóval megéri kipróbálni, ha még szükség van édességre, ne...