magdireceptek

Sült paradicsomos padlizsánsaláta

Hozzávalók:

1 kg padlizsán
0,5 kg paradicsom
6-7 gerezd fokhagyma
1 csokor koriander
1 csokor petrezselyem
1 citrom leve
2-3 tk.nyírfacukor (ízlés szerint)
3 tk. só (ill. ízlés szerint)
1 ek. sörélesztőpehely
3-4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

Elkészítés:

Két tepsit kiolajozunk, az egyikbe a megmosott, és felkarikázott, majd a karikákat félbe, negyedbe vágott padlizsánokat tesszük, másikba a megmosott, és negyedelt paradicsomokat. Először ezt sütjük ki (170 fokon, kb. 30 perc alatt). Majd a padlizsánokat is hasonló opciókkal megsütjük, közben forgatjuk.  Eközben a  paradicsomokat egy tálba téve összeturmixoljuk, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymákat, a felaprított koriandert és petrezselymet, a sörélesztőpelyhet, a citromlevet és amennyiben igénylejük, nyírfacukrot. Ízlés szerint sózzuk. Amikor elkészült a padlizsán, tálba szedjük, rálocsoljuk a paradicsom-szószt és tálaljuk. Valamilyen gabonával (bulgur, barna rizs, köles, kuszkusz stb.) együtt teljes értékű eledel. 🙂

Ezeket olvastad már?

Vegán „hamburgerhús”

Többféle „hamburgerhúst” szoktam készíteni, valamikor szejtánból, most éppen zabpehely volt itthon, illetve füstölt tofu és friss tavaszi zöldségek. Így a...

Álomreggeli: granola joghurttal

Egyszerű, gyors, tápláló, nem hízlal és egészséges. Kell ennél több?  Tudtátok, hogy lehet már ribizlit kapni? – mi bizony elcsábultunk,...