magdireceptek

Tárkonyos-köményes diós karalábésaláta

Nálunk tart még a karalábészezon, hiszen apósomék most termelnek fólia alatt karalábét. (Már eléggé fonnyadt, amit pár hete hoztunk, így ma pl. tepsis sült zöldséget készítettem, karalábéval, krumplival, hagymával, gabonakolbásszal, sütőtökkel. Ebben zseniális volt.) Ehhez az ebédhez készítettem ezt a salátát is, a diót sajnos csak a fotózás után tettük frissen hozzá. 

Hozzávalók
2 nagyobb karalábé
1 kisebb fej vöröshagyma
ízlés szerint: 
só, tárkony, köménymag, olívaolaj
1 marék pirított dió
Elkészítés

A karalábékat meghámoztam, és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A hagymát is meghámoztam, és apróra vágtam, hozzákevertem a karalábéhoz. Ekkor besóztam, fűszereztem. Tálalás előtt került rá az olívaolaj és a száraz serpenyőben pirított (és előtte összevágott) dió. 

Ezeket olvastad már?

Növényi sajtos minestrone leves

Nagyon finom leves, érdemes kipróbálni, pláne ebben a hideg időben.  Hozzávalók 1 nagy fej vöröshagyma 4 szál közepes sárgarépa 2...

Vegán rizskoch

Ígértem, így gyorsan lefotóztuk és feltesszük a vegán rizskochot. Sajnos az adagokat nem nagyon mértem, de próbálom rekonstruálni:) Hozzávalók: 2...

Vegán gyümölcsjoghurt

Kislányom (ill. én is:-) nagyon szereti (szeretem) a vegán gyümölcsjoghurtokat.  Mivel ezek eléggé drágák, illetve ritkán jutunk olyan helyre, ahol...