Nálunk tart még a karalábészezon, hiszen apósomék most termelnek fólia alatt karalábét. (Már eléggé fonnyadt, amit pár hete hoztunk, így ma pl. tepsis sült zöldséget készítettem, karalábéval, krumplival, hagymával, gabonakolbásszal, sütőtökkel. Ebben zseniális volt.) Ehhez az ebédhez készítettem ezt a salátát is, a diót sajnos csak a fotózás után tettük frissen hozzá.
Hozzávalók
2 nagyobb karalábé
1 kisebb fej vöröshagyma
ízlés szerint:
só, tárkony, köménymag, olívaolaj
1 marék pirított dió
Elkészítés
A karalábékat meghámoztam, és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A hagymát is meghámoztam, és apróra vágtam, hozzákevertem a karalábéhoz. Ekkor besóztam, fűszereztem. Tálalás előtt került rá az olívaolaj és a száraz serpenyőben pirított (és előtte összevágott) dió.