magdireceptek

Tárkonyos-köményes diós karalábésaláta

Nálunk tart még a karalábészezon, hiszen apósomék most termelnek fólia alatt karalábét. (Már eléggé fonnyadt, amit pár hete hoztunk, így ma pl. tepsis sült zöldséget készítettem, karalábéval, krumplival, hagymával, gabonakolbásszal, sütőtökkel. Ebben zseniális volt.) Ehhez az ebédhez készítettem ezt a salátát is, a diót sajnos csak a fotózás után tettük frissen hozzá. 

Hozzávalók
2 nagyobb karalábé
1 kisebb fej vöröshagyma
ízlés szerint: 
só, tárkony, köménymag, olívaolaj
1 marék pirított dió
Elkészítés

A karalábékat meghámoztam, és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A hagymát is meghámoztam, és apróra vágtam, hozzákevertem a karalábéhoz. Ekkor besóztam, fűszereztem. Tálalás előtt került rá az olívaolaj és a száraz serpenyőben pirított (és előtte összevágott) dió. 

Ezeket olvastad már?

Kreatív blogger díj

vega_pokemontrainer4000

Díjat kaptam, ez új dolog számomra. Esztertől, akinek köszönöm, és most ha jól tudom, tovább kell adnom 5 blogolónak. Nehéz a...

Forró leves hideg tavaszi napokra

vega_pokemontrainer4000

Egy finom gomba krémleves receptet hoztam nektek, mivel nálunk lehűlt az idő, ezzel kedveskedtem a férjemnek – gyerekek nagy bánatára,...

Lengyelországból hazatérve…

vega_pokemontrainer4000

Itt laktunk…:) Az elmúlt héten gyönyörű napokat töltöttünk férjemmel, sógornőmmel és sógorommal, ill. férjem unokatestvéreivel Lengyelországban. Sokat kirándultunk a Magas...