Romlásnak indult a szőlő, ill. a főzelék és fasírt után tegnap estére jól esett volna valami édes 🙂 Így gyors, saját fejlesztésű pitét készítettem. Nagyon gyorsan elkészül (nehezen hihető, de kevesebb, mint 30 perc alatt készült:), nagyon finom, végtelenül variálható, mutatós és ami a legfontosabb: nyers rajta a gyümölcs:) És alig van benne cukor, az is barna. 🙂 A vegán piskótához 3-4 perc alatt összekevertem az alábbiakat (ez fél adag, de most kimondottan laposabb tésztát szerettem volna):
25 dkg liszt,
2,5 dl víz,
6 ek. olaj,
10 dkg barnacukor,
1 késhegyni foszfátmentes sütőpor.
Amíg sült (kb. 20 perc), addig elkészítettem a pudingot:
6-8 ek. kukoricatejpor,
2-3 ek. kukoricakeményítő,
4-5 ek. kukoricaliszt,
1 körte, összepépesítve,
vanília, méz, citromhéj,
kb.1 l víz.
Mindezekből sűrű pudingot főztem. És a karoböntet is ekkor készült:
Karoböntethez:
2-3 ek. karob,
1/2 ek.barnacukor, megdarálva,
kis víz.