magdireceptek

Mandulatej

Egy kis karobbal
Ma a házi müzlihez mandulatejet készítettem. Forrásban levő vízbe szórtam egy zacskó (200 gr) mandulát, kb. 1 percig, utána könnyedén lehúztam a héját. 
Ezt követően egy magas falú műanyag edénybe tettem, egy kis forralt víz került rá, ill. kevés vanília és méz és pici kókusz, majd botmixerrel turmixoltam, úgy, hogy fokozatosan adtam hozzá a többi vizet is (összesen kb. 1 liter víz ment bele). A végén még egy kis méz került hozzá, majd egy harisnyanadrágon leszűrtem :).
Finom magában, vagy karobbal fogyasztva, de süteménybe, palacsintába, gyümölcslevesbe, pudingba is nagyon jó. 

Ezeket olvastad már?

Sárgaborsólisztes „tócsni”

Hihetetlenül gyorsan elkészül és nagy kedvenc lesz. A sárgaborsólisztet szintén a Naturpiac jóvoltából használhattuk. Fanni tízóraira általában 2-3 darabot eltüntet...