magdireceptek

Spenótos-sajtos csiga

Itt a jó idő, mi többször piknikelni megyünk Fannival. Ha a játszótéren elfogyasztott tízórai, ill. uzsonna annak számít, akkor naponta kétszer is 🙂 Ez egy ilyen apró rágcsa  ami jól jöhet ilyen esetekben.


Hozzávalók:

40 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
10 dkg finomliszt
1,5 dkg élesztő
3 ek. olaj 
2 csipet barna cukor
kb. 3 l víz

20 dkg spenót
25 dkg főtt burgonya
4-5 gerezd fokhagyma
só, ételízesítő

Violife növényi sajt – reszelve

Elkészítés:

Az élesztőt cukros vízben felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük az olajjal, sóval, felfutott élesztővel és annyi vízzel, hogy lágy, de nyújtható tésztát kapjunk. Langyos helyen fél órát pihentetjük, ez idő alatt a spenótot kiengedjük és olaj+ víz keverékén összefőzzük, ízesítjük, beletörjük a burgonyát. A tésztát kinyújtjuk, rákenjük a spenótot, felcsavarjuk (mint a bejglit), majd kisebb szeleteket vágunk belőle. Kikent tepsibe tesszük és megszórjuk növényi sajttal. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Vega-Farm finomságok

Írtam már nektek a Vega-Farm termékeiről, de most – húsvét közeledtével – ismét szeretném ajánlani nektek ezeket a finomságokat.  Már...

Őszi tepsis burgonya dióval

Ezen a héten a hét elején (hétfő, kedd, szerda) szabin voltam, mert barátnőmmel főztünk, 45-50 ember részére egy „munkaértekezleten”. Természetesen...