magdireceptek

Ismét saláta: spenót-pritaminpaprika

Ismét saláta a karácsonyi „habzsi-dőzsi” után.:-)

Hozzávalók:

15 dkg friss spenótlevél
1 kaliforniai paprika
4 ek. Alpro Yofu
1/2 citrom leve
1 csokor metélőhagyma
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
só – ízlés szerint
kb. 1/2 dl víz

Elkészítés:

A spenótleveleket alaposan megmossuk és egy tálba halmozzuk. A kaliforniai paprikát is megmossuk, és apró kockákra vágjuk.  Az öntetet (joghurt, citrom, só, olaj) összekeverjük. Tálalás előtt a zöldségekre öntjük.

Ezeket olvastad már?

Szupergyors vegán mandulakeksz

Igazi téli csemege, ha már unjuk a mézeskalácsot. Ráadásul gluténmentes is, mivel a mandulalisztet nagyon szeretem, ezzel készítettem. Hozzávalók: 2...

Búzacsírás, négy magvas panír

Ma a vegán panírba tettem búzacsírát és magokat is. Egyébként a szokásos módon készítettem a rántott padlizsánt: vízbe áztattam a...

„Csokis” gabonagolyó házilag

Punkaa adta az ötletet, gyorsan ki is kellett próbálnom.  Hozzávalók: 3/4 csésze finomliszt1/4 csésze karobpor1/2 csésze darált kesudió / dió2...