magdireceptek

Mexikói rizs és petrezselymes rántott karalábé

Gyors, egyszerű és finom. 🙂 Sós, dupla mennyiségű vízben kifőztem rizst, kevertem hozzá kukoricát, illetve pritaminpaprikát, petrezselyemzöldet és szójavirslit. Eközben vegán panírba paníroztam a felszeletelt karalábét: liszt+só+víz+petrezselyemzöld: ebbe forgattam először, majd szezámmaggal dúsított morzsába, és kiolajozott tepsiben kisütöttem. Férjem dinsztelt lilakáposztával eszi majd, mivel ezt nagyon szereti. Én reteksalátával. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Tökmagos kukoricapástétom

Volt szó már tökmag pástétomról és kukoricapástétomról is, de így egyben még nem szerepelt a blogon. Nagyon-nagyon finom pástétom, ne...

Máktejes gabonakávé :)

Napok óta mákot ennék, és épp tegnap este Nóránál  olvastam a máktejről. Úgy megörültem, hogy ma ezzel indítottuk a napot. 🙂 ...

Sütőtök krémleves petrezselymes zsemlegombóccal

A sütőtök krémlevesnek sokféle ízesítési lehetősége van. Mi borsikafűvel, szerecsendióval szeretjük leginkább.  Kb. negyed sütőtököt tettem fel két kisebb krumplival,...