magdireceptek

Magvas-mandulás-metélőhagymás rántott spárga (vegán)

Nagyon finom, most épp snidlinges burgonyapürével és dinsztelt lilakáposztával ettük.

Hozzávalók:

1/2 csomag zöldspárga (lehet fehér is)

5 dkg finomliszt
5 dkg teljes őrlésű liszt
1 nagy csokor metélőhagyma
só-ízlés szerint
kb. 1 dl víz

zsemlemorzsa
lenmag, szezámmag
darált mandula (1/3-ad arányban a morzsával)

Elkészítés:

A spárgákat megmossuk, vastagabb végüket levágjuk. Egy tálba lisztet (kb. 5-10 dkg) szórunk, egy másik tálban összekeverjük a liszteket + vizet + felaprított metélőhagymát + sót. A harmadik tálban a morzsát, a darált mandulát és a magokat keverjük össze. A spárgákat előbb a lisztbe forgatjuk, hogy ezután a „tojáspótló” keverék rátapadjon, majd legvégül a magokkal megszórt mandulás morzsába forgatjuk. Olajjal kikent tepsibe téve 160 fokon egyszer megforgatva kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

Ezeket olvastad már?

Egy kis szendvics – másképp

Biztosan nem vagyok egyedül azzal, ha szeretném, hogy 1. a gyermekeink mindennap ennének főtt ételt, 2. nyers gyümölcsöt és zöldséget...

Könnyű citromos nyári sütemény

Hozzávalók: 25 dkg liszt (fele tönköly liszt, fele finomliszt, vagy fele teljes őrlésű, fele finomliszt)2,5 dl Alpro vaníliás szójatej /...

Simit, azaz török perec

Eliftől lestem a receptet. Először a receptes könyvbe készítettem, és ott úgy megízlett, hogy hazajőve ismét megsütöttem. Megint nagyon jól...