magdireceptek

Szezámos-fokhagymás kelkáposztába göngyölt szójavirsli

Noha ajándékoztunk sokat, mégis maradt 3-4, lassan romlásnak induló kelkáposztánk. A levesből, főzelékből egyelőre elég, fasírt most készült (igaz, másból, de akkor is elég volt:), így új ételt találtam ki mára.

Hozzávalók

1 fej kelkáposzta
6 rúd szójavirsli
só, köménymagd
4-5 gerezd fokhagyma
liszt, víz, morzsa
szezámmag

Elkészítés

A kelkáposztát megmostam, majd torzsáját körbevágtam és megfőzve szedegettem le a leveleit. Majd a levelekbe 1/3-1/3-ad virslit tettem, és felgöngyöltem. Elkészítettem a vegán panírt: liszt, víz, só, őrölt kömény, fokhagyma hozzáadásával. Ebbe forgattam a kelkáposztás tekercset, majd szezámmagos morzsába forgattam. Végül olajozott egyszer megforgatva tepsiben kisütöttem. 
TIPP: Karalábés-borsós-diós rizottóval és friss salátával ettük. 

Ezeket olvastad már?

Gyors zsemle-szemle :)

vega_pokemontrainer4000

A káposztafőzelék után kívánkozott valami „nyomaték”. 🙂 Idő azonban nem volt, és cukrot sem szerettem volna használni. És mivel volt...

Gabonakolbászos babpástétom

vega_pokemontrainer4000

A sólet ihlette ezt az ételt, és mivel túl sok babot áztattam be, el is tudtam készíteni. Hozzávalók: 25 dkg...

„Mexikói céklasaláta”

vega_pokemontrainer4000

Maradt egy kis céklánk, ill. mexikói zöldséget nem tettem vissza -fasírtot készítettem egy adagból- a mélyhűtőbe, így ezt készítettem el...