magdireceptek

Tárkonyos zöldbabfőzelék lencsefasírttal

Tavaly a zöldbabtermés volt a legjobb, így most mélyhűtőnkben viszonylag sok zöldbab vár még a feldolgozásra :).  Kis vízen egy fej hagymát megpároltam, majd beletettem a zöldbabot, köménymagot, sót, kis pirospaprikát, kis tárkonyt, petrezselymet, illetve egy krumplit, és kis olajat. Ezután felöntöttem vízzel. Amikor majdnem megpuhult, akkor behabartam, méghozzá egy főtt krumplit turmixoltam össze egy kicsi natúr tofuval, ill. nagyon kevés teljes kiőrlésű liszttel, és ez volt a habarás. 🙂 Petrezselymet és még egy kis tárkonyt tettem hozzá. (Amióta megtaláltam a tavaly frissen szedett és szárított tárkonyt, szívesen használom, persze, csak abba, amibe illik. A zöldbabot nagyon pikánssá teszi:)

A fasírt a pénteki lencsehurka anyagából készült (túl sok „massza” készült, így a nem felhasználtat hűtőbe téve tároltam eddig). A masszához (ami: lencse és barna rizs, ill. fűszerek, ld. a linken) kevertem még petrezselymet, fokhagymát, morzsát, és egy szelet beáztatott, kinyomkodott kenyeret. Minimális olajjal kikent sütőben sütöttem meg. Finom lett 🙂

Ezeket olvastad már?

Grillparádé a konyhában

Tegnap este  férjemmel grillpartit tartottunk, egy „benti grill készülék” segítségével.  Mi ezeket tettük bele: 1/2 csomag (kb. 8-10 szál) zöldspárga1 kisebb...

Mákos tészta – muffin

Vigyázat, csúnya, de finom. Ha egy kis csavarra vágyunk, készítsük el így a mákos tésztát, akár egy ebédre, akár reggeli...

Szójabab pástétom

Nagyon finom kenyérre kenhető pástétom 🙂 Hozzávalók: 4 dl főtt szójabab1 nagy vöröshagyma2 gerezd fokhagyma 1 csokor metélőhagyma1 ek. pritaminpaprikalekvár2...