magdireceptek

Tárkonyos zöldbabfőzelék lencsefasírttal

Tavaly a zöldbabtermés volt a legjobb, így most mélyhűtőnkben viszonylag sok zöldbab vár még a feldolgozásra :).  Kis vízen egy fej hagymát megpároltam, majd beletettem a zöldbabot, köménymagot, sót, kis pirospaprikát, kis tárkonyt, petrezselymet, illetve egy krumplit, és kis olajat. Ezután felöntöttem vízzel. Amikor majdnem megpuhult, akkor behabartam, méghozzá egy főtt krumplit turmixoltam össze egy kicsi natúr tofuval, ill. nagyon kevés teljes kiőrlésű liszttel, és ez volt a habarás. 🙂 Petrezselymet és még egy kis tárkonyt tettem hozzá. (Amióta megtaláltam a tavaly frissen szedett és szárított tárkonyt, szívesen használom, persze, csak abba, amibe illik. A zöldbabot nagyon pikánssá teszi:)

A fasírt a pénteki lencsehurka anyagából készült (túl sok „massza” készült, így a nem felhasználtat hűtőbe téve tároltam eddig). A masszához (ami: lencse és barna rizs, ill. fűszerek, ld. a linken) kevertem még petrezselymet, fokhagymát, morzsát, és egy szelet beáztatott, kinyomkodott kenyeret. Minimális olajjal kikent sütőben sütöttem meg. Finom lett 🙂

Ezeket olvastad már?

Vegán mézeskalács (méz nélkül :-)

Nincsen karácsony mézes sütemény nélkül. Íme, egy vegán változat.  Hozzávalók: 13 dkg árpa maláta szirup25 dkg liszt 8 dkg zabpehelyliszt4...

Sütőtökös-datolyás zabkása

Nagyon finom reggeli és egész sokáig feltölt energiával. Nem mellékesen rengeteg rostot tartalmaz, így segíti az emésztésünket. Mi még almát...

Meggyes-körtés lepény – kereken :)

Mai, „5 órai vendégeinknek” is szerettem volna a tea mellé egy kis finomságot adni. A mélyhűtőnkben sok magozott meggy van,...