magdireceptek

Ismét házi müzli- a legjobb :-)

Házi müzli, hogy ne kelljen sok pénzt költeni + tartósítószert és cukrot enni (bolti müzlik).

Hozzávalók:

500 ml kis méretű zabpehely
300 ml mandulaszelet/pálcika
150 ml kókuszreszelék
125 ml méz
125 ml extra szűzolívaolaj 

60 ml jumbo mazsola, négyfele darabolva
60 ml datolya, négyfele darabolva
10 ml aszalt ribizli 

Elkészítés:

A zabpelyhet, kókuszt és mandulát összekeverjük. Ehhez hozzáöntjük az olajat és a mézet. Összekeverjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe beletesszük, és 160-180 fokon elkezdjük sütni. Vigyázzunk rá, közben keverjük meg. Kb. 30 perc alatt elkészül. A végén keverjük hozzá az aszalványokat.


Jövő hét csütörtökig nem lesz új bejegyzés a blogon, ugyanis elutazunk Szlovéniába :-)) Szép hetet mindenkinek!

Ezeket olvastad már?

Még a télre emlékezve: ismét flódni

vega_pokemontrainer4000

Amikor férjem családjánál vagyunk hosszabb időre, akkor szinte mindig sütök flódnit, mert nagy kedvenc, gyorsan elfogy.  A receptről már itt...

Félig tél, félig tavasz reggelire :)

vega_pokemontrainer4000

Azért csak félig tavasz, mert még nincs friss idénygyümölcs, „csak” kompóttal készült a rétegezett reggeli 🙂 Egyrészt az ebédhez is...

Házi zabos-magvas „kenyérkeksz”

vega_pokemontrainer4000

Néha jól esik kenyér helyett az alábbi teljes értékű „kenyérkeksz”, amelyről Punkánál olvastam, még régebben: Hozzávalók: 0,5 dl szezámmag0,5 dl...