magdireceptek

Svájci burgonya

Gyermekkorom kedvenc étele ez volt. Nem tudom, miért svájci krumpli a neve, talán ott tanulta édesanyám (gyermekként jártunk Svájcban, Franciaországban is, édesapám egy ösztöndíjat nyert az egyetemen, és mi is elkísértük:). Visszatérve az ételre: az eredeti úgy néz ki, hogy nyers krumplit nyakon kell önteni jó sok tejjel+sajttal, snidlinggel megszórni, némi vajat is adva hozzá. Szóval nagyon gyors és laktató étel. Valamelyik nap eszembe jutott, és mivel minden alapanyag volt itthon hozzá, elkészítettem a vegán verzióját. 

Hozzávalók:
1 kg burgonya
5-6 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
1 csokor snidling
só-ízlés szerint
4-5 gerezd fokhagyma
0,5 l natúr Vegimilk
2 dl rizs-vagy zabtejszín /kék Hulala
2 ek. Vito Reform ételízesítő
1 kis csokor petrezselyem (elhagyható)
Elkészítés:
A krumplit mossuk és hámozzuk meg. Vágjuk karikákra. Olajozzunk ki egy tepsit, dörzsöljük be fokhagymával, és tegyük bele a nyers krumplikat. A tejet keverjük ki (Vegimilk por+meleg víz), locsoljuk adjunk hozzá széttört fokhagymát, ételízesítőt. Öntsük a krumplira. Ezt követően a tejszínbe keverjük bele a sörélesztőpelyhet, a kókuszolajat, ételízesítőt és mindezt alaposan összedolgozva öntsük rá. Magas lángon 45-50 percig süssük készre. A tetejét snidlinggel, petrezselyemmel szórjuk meg.

Ezeket olvastad már?

Tátráról- bővebben

Az elmúlt héten a Magas-Tátrában és a Szlovák paradicsomban jártunk. Gyönyörű volt. Mivel gasztroblog, azzal kezdem, hogy miket ettünk :))...

Zabpehelypuding málnával, karoböntettel

A mai reggelink volt ez, nagyon finom, laktató, egészséges…:-) Hozzávalók: 6 dl zabtej/szójatej10 dkg zabpehelycitromhéj2 ek. méz1 kk. kardamom1 kk....

Kék mákos- szezámos tofukockák

Hidegen, melegen nagyon finom.  Hozzávalók: 2 csomag füstölt tofu 2 dl szójaszósz 5 gerezd fokhagyma 2 tk. só 2-r tk....