magdireceptek

Kakukkfüves-zabtejszínes cukkinis-répás-kukoricás penne

Ma gyors nyári ebéd készült. Amíg főtt a durumtészta (kb. 10-15 perc) a szósz is elkészült 🙂

Kis vízen 1 fej hagymát megpároltam, közben lereszeltem egy nagyobb, megmosott, de nem meghámozott cukkinit, két répát. Ezt a hagymás alapra tettem, megsóztam, köménnyel és kakukkfűvel fűszereztem, majd adtam hozzá kb. 5 perc múlva egy kis olívaolajat, két gerezd fokhagymát, majd 3/4 doboz zab főzőtejszínt. Még 5 percig főztem, majd lezártam, és a -tegnap főtt, csöves- kukoricát ekkor morzsoltam bele. 

Ezeket olvastad már?

Kapros zöldbabos raguleves

Mára és holnapra készült gazdag raguleves. A zöldbab levesről már írtam, most egy kicsit másképp készült: nem rántás, hanem habarás került...

Pizza padlizsánnal és bazsalikom-pesto-val

Szinte bármit tehetünk a vega pizzánk tetejére: bármilyen zöldség, grillezett zöldség, gomba, tofu, virsli, gabonakolbász, növényi felvágott kerülhet az alap...