magdireceptek

Vegán Gundel palacsinta

Egy újabb palacsintatészta recept, amelyben nincsen tej, tojás. A zabpehelylisztet zabból is kávédaráló segítségével elkészíthetjük, így a legolcsóbb. 🙂

Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg finomliszt
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg lenmagliszt
5 dkg zabpehelyliszt 
1 csipet só
kb. 1 liter víz
4-5 ek. 100% extra szűz olívaolaj

A töltelékhez:
1/2 kg darált dió
1/4 csésze növényi tejszín
25 dkg nyírfacukor 
1 marék jumbo mazsola  
1 ek. kukoricakeményítő
1 citrom reszelt héja

6 ek. karobpor
2 ek. méz
kevés víz 

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, és olaj nélküli serpenyőben kisütjük a palacsintákat.  Amíg a palacsintákat sütjük, elkészítjük a tölteléket is: a növényi tejszínt a nyírfacukorral összeforraljuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót is (a kukoricakeményítőt előtte 2 ek. vízzel kikeverjük, és így öntjük a töltelékhez). Belereszeljük a citromhéjat, és hozzáadjuk a feladarabolt mazsolát és még kb. 5 percig főzzük. A karobos mázhoz a karobot, mézet és a vizet simára keverjük. Tálaláskor egy kevés sárgabaracklekvárt kenünk a palacsintákra, majd a diós tölteléket. Összehajtogatjuk és végük meglocsoljuk a karobos mázzal, megszórjuk dióval. Nagyon finom 🙂

Ezeket olvastad már?

Zakuszkás-szezámos csiga

Tegnap este sikerült a „számunkra tökéletes vegán flódni”-t előállítanom:)), és ha már élesztővel dolgoztam, többet futtattam fel. Megérte, ezentúl gyakran...

Spenótos” rakott krumpli”

Nálunk minden héten van spenót, mindannyian szeretjük. Nemrégen így készült, friss spenótlevélből: Hozzávalók: 1 kg burgonya1 kg spenót (friss)1 +...