magdireceptek

Sült polenta

Tegnap Romániában jártunk, és hazafelé Nagyváradon mindig a túrázás után bemegyünk egy helyi boltba, ahol finom vegán felvágottak, sajtok, krémek is kaphatók és természetesen kukoricadara is, melyből készül a polenta, mely ott egy tradicionális étel. Önmagában nem annyira kedveljük (valaki sósan, van, aki tejjel, vagy édesen szereti), de növényi sajttal; grillzöldségekkel, gomba-padlizsánraguval, sült hagymával, vagy tofuval összerakva vagy tepsibe téve pizzakrémmel megkenve, növényi sajttal megszórva finom ebéd válhat belőle.

Most az alapreceptet osztom meg:

Hozzávalók:

600 ml víz

20 dkg kukoricadara

fokhagymapor (kihagyható)

növényi sajt – ízlés szerint

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, majd alapos keverés közben beleöntjük a kukoricadarát, és sűrűn keverve puhulásig főzzük, majd ízesítjük (grillzöldségek esetén pl. bazsalikommal). Olajjal kikent tepsibe simítjuk a harmadát, majd ráhelyezzük a „töltelék” felét (most csak növényi sajt), befedjük a következő adag masszával, majd a második réteg „töltelék” következik, legvégül ismét a megfőtt kukoricadara következik. Sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Sárgaborsó kremleves

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a sárgaborsót, főzelékként, hagyományos levesként, de fasírtot és kenyérre kenhető pastétomot is készítettem már belőle. Most pedig egy...