magdireceptek

Cukkini-répasaláta növényi tejföllel

Úgy tűnik, hogy csak salátát eszünk. Pedig nem, csak a főételek, amikhez a salátát esszük, már mind szerepelnek a blogon. A héten Békés megyéből kaptunk sok-sok paprikát és cukkinit. Így ma ismét töltött paprika készült és mellé ez a saláta. Tegnap előtt pedig rizibizi (saját borsóból) és rántott cukkini, szóval csupa hazait eszünk:)

Hozzávalók:
2 közepes cukkini
2 közepes répa
só – ízlés szerint
pár db kaporvirág 

A növényi tejfölhöz:

1 dl napraforgómag
1/2 dl kesudió
1 ek. citromlé
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 kisebb gerezd fokhagyma
1 ek. sörélesztőpehely
víz – amennyit felvesz

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, a friss, zsenge répát csupán alaposan megmossuk.  Nagylyukú reszelőn lereszeljük. A növényi tejföl hozzávalóit alaposan összeturmixoljuk. Tálalás előtt öntjük a zöldségre.

Ezeket olvastad már?

Diós kosárkák :)

Ma örülök, hogy újabb vegán sütire volt időm, két mosás és dolgozatjavítás + könyvszerkesztés között. 🙂 Nemrég kaptunk még tavalyi...

Karfiolpástétom

Ma töltött paprikát készítettem. Mivel ennek a receptje már olvasható a blogon, így ezt nem írom le újra. De maradt...

Diókrém

Tudom, tudom, a dió nem egy kánikulai étel, de behűtve ez a krém igazán finom. Nem csak kenyérre kenve, hanem...