magdireceptek

Cukkini-répasaláta növényi tejföllel

Úgy tűnik, hogy csak salátát eszünk. Pedig nem, csak a főételek, amikhez a salátát esszük, már mind szerepelnek a blogon. A héten Békés megyéből kaptunk sok-sok paprikát és cukkinit. Így ma ismét töltött paprika készült és mellé ez a saláta. Tegnap előtt pedig rizibizi (saját borsóból) és rántott cukkini, szóval csupa hazait eszünk:)

Hozzávalók:
2 közepes cukkini
2 közepes répa
só – ízlés szerint
pár db kaporvirág 

A növényi tejfölhöz:

1 dl napraforgómag
1/2 dl kesudió
1 ek. citromlé
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 kisebb gerezd fokhagyma
1 ek. sörélesztőpehely
víz – amennyit felvesz

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, a friss, zsenge répát csupán alaposan megmossuk.  Nagylyukú reszelőn lereszeljük. A növényi tejföl hozzávalóit alaposan összeturmixoljuk. Tálalás előtt öntjük a zöldségre.

Ezeket olvastad már?

Kapros grill és házi ketchup

Egyszerű tipp csak a grillezéshez: szórjunk a zöldségekhez kaprot, nem fogjuk megbánni :-). A kaprot a legvégén adjuk hozzá, mert...

Vegán tejberizs

Ismét rizs, csak most édesen 🙂 Ki hogy készíti? Nálunk néha így készül: Hozzávalók: 1 bögre rizs3 bögre növényi tejvanília,...

Bounty szelet (vegán)

Higgyétek el, nemcsak süteményeket eszünk, de holnap különleges nap lesz, mert férjem születésnapját ünnepeljük, már másodjára, hármasban. Így Fannival ma...