magdireceptek

Sárgabarackos babka

A gyerekek nagyon szeretik:

30 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt vagy én most rizslisztet és zablisztet adtam a finomliszthez, kísérletezzek bátran)

5 dkg barna cukor

1,5 dkg élesztő

8 dkg olaj

1 dl langyos növényi tej

1 üveg (300 gr) baracklekvár

Elkészítés:

Langyosítsuk meg a növényi tejet, majd tegyünk bele egy kiskanállal a receptbe való barnacukorból és morzsoljuk bele az élesztőt. Tegyük félre 20 percig. Eközben rakjuk egy keverőtálba a lisztet a tészta összes hozzávalóját majd géppel vagy kézzel 8-10 percig dagasszuk. Takarjuk le, és meleg helyen kb. 2 óra alatt kelesszük az eredeti méretének duplájára. Ezután lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát. Lekvárral kenjük meg. Ezután tekerjük fel, mint a rétest, majd hosszában a rudat vágjuk félbe és fonjuk össze. Sütőpapírral béleljünk ki egy kenyérsütő formát és ebbe tegyük a babkát. Tetejét kevés langyos növényi tej és baracklekvár keverékével kenjük meg. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre. Általában darált dióval, mandulával, mákkal szoktam dúsítani, vagy többször kerül bele diókrém/mandulakrém/házi nutella. E

    Ezeket olvastad már?

    Sült, fűszeres sütőtök

    Magdi

    Próbáltátok már a sütőtököt máshogyan is elkészíteni? Én nagyon szeretem sósan: pl. krumplipürébe keverve, fasírtnak vagy salátának elkészítve. Most azt...

    Köleskőrözött

    vega_pokemontrainer4000

    Az elmúlt napokban „befigyelt” egy kis „gyermekágyi láz”, de most már kezdek jobban lenni, hoztam is egy receptet. Fanni szépen...

    Mit kenjünk a kenyérre? – hummusz recept

    vega_pokemontrainer4000

    Hozzávalók: 20 dkg csicseriborsófél citrom leve2 ek. olívaolaj2 ek. tahini3-4 gerezd fokhagymahimalya só Elkészítés:  A csicserit egy éjszakára beáztatjuk, majd...