magdireceptek

Sült paprikás-padlizsános-tejszínes tészta

Finom és gyors egytálétel, hidegen, melegen ajánljuk 🙂

Hozzávalók:

5 db paprika, vegyesen (kápia, tv)
1 közepes padlizsán
25 dkg durumtészta
2 ek. olívaolaj
só, kakukkfű, vegamix – ízlés szerint
5 dl rizstejszín

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A tepsit kiolajozzuk és beletesszük a megmosott, majd kockákra vágott paprikát, padlizsánt és 180 fokon fűszerekkel megsütjük. Végül mindent összekeverünk, és a tejszínnel még átmelegítjük, salátával tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Sárgarépa-csicseriborsó fasírt

Ma petrezselymes újkrumplit készítettem rántott brokkolival, cukkinivel, salátával. De Fanni mostanában nem szereti a rántottakat (vagyis ha belegondolok, soha nem...

Zabtej

Itt a rossz idő, Fanni ilyenkor örömmel kortyolgatja a nap bármely időszakában a különböző növényi tejeket.  Hozzávalók: 10 dkg zabpehely1,2...

Lilakáposztás fasírt

Nagyon finom fasírt. Férjem úgy fogalmazott, hogy olyan, mintha sült krumplit enne dinsztelt káposztával (ez a két kedvenc étele.) Így...